Blogg listad på Bloggtoppen.se

Riktiga asylanter i fortsättningen?

Bedrägeriet som Sverige utsätts för i vår bristfälliga asylhantering drabbar ju inte bara Svenska skattebetalare, riktiga flyktingar och de som nu tvingas leva sida vida i Sverige med Islamistiska terrorister, pirater och människosmugglare. Det drabbar självklart de som arbetar med asylfrågor!

Förutom att dessa personer som ideligen utsätts för att arbeta med bedragare som självklart vill utnyttja landet av mjölk och honung så måste det vara oerhört plågsamt att känna att man tvingas släppa in banditer.

Nåväl!

På Merit Wagers sida kommer ideligen de människor som står i direkt daglig kontakt med asylanternas ansökningar om asyl i Sverige till tals. Merit som själv har en mycket gedigen meritlista med priser såsom fondförvaltaren Bancos Humanpris och med tidigare roll som Medborgarnas flyktingombudsman, låter ofta migrationshandläggarna komma till tals genom henne.

Läs själva 


Senaste inlägget från en handläggare på Migrationsverket:

"Jag läste på din blogg om försörjningskravet som började gälla den 15 april. Ingen av de vanligen så högljudda personerna har höjt sina röster mer än symboliskt gällande detta. Varför är det så? Jo, av ett enda enkelt skäl som ingen vill säga högt:

Den grupp som ”drabbas” hårdast av denna lag är den grupp som fått frikort in i det svenska försörjningssystemet, som satt i system att utnyttja det svenska välfärdssystemet, som ljugit och bedragit Migrationsverket i åratal genom att uppge alla möjliga människor som anhöriga och fått hit dem, inte sällan mot fet betalning. Många har också fått PUT på anknytning i en identitet och sen sökt, och fått, asyl i en annan.

Att ha två identiteter är ju fantastiskt, man får dubbelt upp av alla bidrag och kan dessutom ta hit två ”familjer” på anknytning! Jag talar givetvis om somalierna. Med risk för att ”rasistkortet” kommer upp fortare än en katt nyser, säger jag ändå detta, av det enkla skälet att det är sant. Jag har träffat så många somalier som utan att tveka har ljugit mig rakt upp i ansiktet, även efter att jag slagit hål på deras historia. Men alla i Sverige är tysta, för de vet att det måste sättas stopp för denna åderlåtning av det svenska välfärdssystemet.

Visserligen ägnar sig fler än somalier åt detta, men just somalierna är den i särklass dyraste befolkningsgrupp vi har. Sämst integration, högst arbetslöshet och bidragsberoende. Jag tycker det är skönt att Sverige säger ”stopp” även om det sker lite tyst och diskret.

Rättschefen fastslår nu -äntligen – i sitt rättsliga ställningstagande, daterat den 3 mars 2010, att passkravet, är absolut, även för somalier. Därmed ska handläggare och beslutsfattare omedelbart sluta fatta beslut som strider mot utlänningslagen, det vill säga ge uppehållstillstånd till personer som inte styrker sin identitet. Tidigare hade rättsenheten sagt att Migrationsöverdomstolens domar gällande passkravet inte kunde tolkas så, att de kunde användas som grund för avslag på ansökningar från somalier utan pass, och att beslut därför även i fortsättningen skulle fattas i strid med gällande lagstiftning. Men efter massiva protester och vägran att fatta beslut i sådana ärenden, kom alltså rättschefen fram till detta ställningstagande.

Inte heller om passkravet har det hörts något mer än lite pliktskyldiga protester. Naturligtvis beror även detta på att man vill försöka stänga den tidigare vidöppna dörren in i det svenska välfärdssystemet, något som även de som protesterar är väl medvetna om måste göras.

Det är en märklig asylinvandringspolitik vi har, det svänger från absolut öppenhet till absolut stopp. Och däremellan amnestier där det ges PUT till alla möjliga individer som lyckats hålla sig undan tillräckligt länge"


Det är en nåd, att stilla bedja om, att Sverige faktiskt ska ta emot riktiga flyktingar i begränsat antal samt hjälpa desto fler på deras hemmaplan!/Ceasar


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0