Blogg listad på Bloggtoppen.se

Moderaterna vill värva röster genom moskébyggandeBloggen skrev tidigare om hur Sveriges riksdagspartier tillåter Saudi Arabiens Islam förespråkare stå för byggnation av Moskéer. Flera läsare har också velat påtala riksdagspartiernas desperata värvningsförsök inför valet 2010.

Att utlova sina väljare att bygga Moskéer för deras röster är minst sagt populistiskt, men vad kan vi vänta oss av de 7 strutspartierna i Riksdagen.


"En tidigare okänd dimension på begreppet "minska utanförskapet" har ikväll avslöjats av Svt:s Rapport. Det är stockholmsmoderaternas innovativa program som skulle slå två flugor i en smäll; minska utanförskapet bland Rinkebys invandrare och samtidigt förstärkta den egna väljarkåren. Man har erbjudit de muslimska somalierna en moské i utbyte mot att de undertecknade ett medlemsskap i Moderaterna.De nya medlemmarna visste inte ens att det var fråga om ett politiskt ställningstagande när de tecknade medlemsskapet. Eftersom de flesta inte kunde läsa den svenska texten på blanketten kunde medlemsvärvarna få dem att tro att syftet med deras underskrift skulle vara att påskynda bygget av den efterlängtade stora moskén."


Källa, blogg från Västerbottens-Kuriren onsdag 3 mars 2010:


Vi låter Sahlin kommentera:  "Vi borde ju fundera mycket över vad menar vi med svensk kultur.

Ofta tror jag att det är en väldig avundsjuka från oss att den som kommer från Turkiet eller Iran eller Somalia har ofta så mycket mer självklar stolthet över språk, traditioner som de vill förstås bevara och det känner vi oss ofta hotade av just därför att vad har vi, sjunga liksom runt granen eller runt midsommarstången..."

(P1 17/5 -01)

 

Det är kanske det som är poängen, vår kultur är inget att ha - Krossa de som värnar vår kultur (även om vi ju inte har ngn:-)) ned med patriotismen.  Ja till ny spännande kultur!

/Ceasar
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0