Blogg listad på Bloggtoppen.se

Dansk Folkeparti tycker till om Sverige

Dansk Folkepartis partiledare skrev idag följande träffsäkra analys som en replik på de otaliga artiklar som skrivits i Svensk press de senaste åren mot Danmarks invandringspolitik.

Läs och tyck till!


Finns där hopp för Nordens sjuka man?
Översatt av Thoralf Alfsson

Om Svenskarna vill göra om Stockholm, Göteborg och Malmö till Skandinaviska Beirut, med klankrig, hedersvåld, och massvåldtäkter, så låt dom göra det. Vi kan alltid sätta en spärr vid Öresundsbron.

De orden skrev jag I mitt veckobrev för mer än åtta år sedan, mot bakgrund av den dåvarande socialdemokratiska svenska regeringens våldsamma kritik av de åtstramningar på invandringsområdet som
genomfördes I Danmark 2002.


Det provocerande ställningstagandet fick ögonblickligen det officiella Sverige till att koka över av hysteri och helig förargelse. Vi var "danskjävlar". Vi kunde få lov att inavla oss själva tillbaka till stenåldern. Jag minns, att jag möttes av en starkt upphetsad Lars Leijonborg från det svenska Folkpartiet I debatt I TV programmet Deadline. Den humorbefriade mannen var så desperat och sur, att han I brist på argument framför kameran började riva en av Dansk Folkepartis broschyrer I bitar.


Men medans den svenska eliten sprutade av raseri, strömmade det in flera hundra mejl in till Dansk Folkeparti från vanliga Svenskar. Nästan alla var fyllda med tacksamhet över, att vi hade satt fokus på de svenska invandringsproblemen, och det svenska åsiktsfötrycket. Men det var också tråkig läsning. Tonen var nästan bönfallande, "Hjälp oss".


Det fick oss att trycka en annons I den svenska dagstidningen "Dagens Nyheter", där vi tackade för stödet. Vi hade här med några citat från de många mail, vi hade mottagit. De officiella Sverige skrek mycket snart att vi själva hade fabrikerat citaten, eftersom de innehöll danska ord, något som naturligtvis förklaras med att några av avsändarna önskade göra innehållet lättare att förstå. Precis som när vi säger "ursäkta" eller beställer "ett rum med frukost", när vi är på det andra sidan sundet.


Allt I allt gav det en inblick I svensk politisk kultur, jag inte trodde var möjligt I en upplyst, västerländsk värld 2002. Vad har gått galet I Sverige? Hur kunde det låtas göra ett sådant våldsamt förtryck på en befolkning?

Det gränslösa svenska hyckleriet kom också till uttryck under valet 2006, där svensk TV med dold kamera hade filmat politiker från de erkända - eller ska man säga "lagliga" - partierna I Sverige. Här stod socialdemokrater och moderater plötslig och omtalade invandrare med språkets värsta och mest hatfulla gloser. Då desamma blev konfronterade med deras uttalanden, nekade de lamslaget, att det överhuvudtaget var deras ord. Ett sorgligt bevis på en sjuk politisk kultur.


Vid samma val blev det I övrigt lag att de statliga svenska medierna konsekvent skulle benämna det invandringskritiska partiet Sverigedemokraterna som "främlingsfientligt" varje gång partiet blev nämnt I "Ekot" eller "Rapport". I takt med att invadringen till Sverige eskalerade ytterliggare med tusentals av irakier, körde den svenska eliten vidare I samma verklighetsfrämmande spår.

Den svenska socialdemokratiska ledaren Mona Sahlin - som gärna vill vara Sveriges nästa statsminister, uttalade sig exempelvis på följande sätt 2002, att "Jag tror, att det som gör så många svenskar avundsjuka på er invandrargrupper, det är, att ni har en kultur, en identitet, en historia, något som binder er samman. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker". Men den nuvarande statsministern Fredrik Reinfeldt fäderneslandskärlek var inte så mycket större, när han uttalade sig att "Endast barbariet är det ursvenska".Det skulle spränga alla gränser att återge den endlösa serien av svenska absurditeter som t ex. att en elev blev hemskickad från skolan, för att han bar en t-shirt med en svensk flagga, att en avskedad anställd på det svenska migrationsverket inte kunde få hjälp av sitt eget fack, eftersom han hade vågat att kritisera den svenska invandringspolitiken offentligt - eller att jag av den svenska framgångsrike författaren bakom Hamilton böckerna, Jan Guillou blev betecknad som "farligare än Bin Laden"


Jag kan nöja mig med att konstatera att den svenska invandringspolitiken är helt urspårad.

Att Sverige idag har en av Europas högsta kriminalitet. Och att massinvandringen har tvingat ner hela det svenska välfärdssystemet på knä. Vilket inte minst går ut över de äldre på svenska äldreboenden, som idag på vissa ställen får ransonerat allt från kaffe till antalet potatisar, de får lov att äta, för att det ska sparas.När har svenskarna äntligen fått nog? Det har vi ständigt gått och frågat oss själva på denna sidan sundet. Ja, när? Något tyder på, att det kanske är på väg att ske. I varje fall står Sverigedemokraterna i undersökningar till att forcera den svenska fyraprocents-spärren. I vissa mätningar har partiet ända upp till över sex procent av rösterna. Detta tyder på, att det finns hopp för Sverige.


Sverigedemokraternas kritiker har hånfullt sagt, att partiet är en kopia av Dansk Folkeparti. Så vad? Varken jag eller andra i Dansk Folkeparti har aktivt blandat oss i svenska förhållanden. Det har hela tiden varit en tydlig hållning, att endast svenskarna kan göra något åt situationen i Sverige. Men att Sverigedemokraterna självklart har hjälp/är influerade av Dansk Folkepartis framgångar, är helt naturligt.Det ligger framåt, ett politiskt saneringsarbete utav nästan bibliska dimensioner i Sverige efter Riksdagsvalet den 19. September, och Sverigedemokraternas kommande utmaning blir att visa, att de - liksom Dansk Folkeparti - kan skaffa sig inflytande och samtidigt förmår att hålla en stram disciplin i partiet. Men förutsättningen är naturligtvis, att de övriga svenska partierna kommer respektera partiet och dom svenskarna, som har röstat på det.


Mycket tyder på, att det mentala hjärnsläppet omkring Sverigedemokraterna äntligen håller på att krackelera. Det är bra. Inte enbart för Sverige och svenskarna, som åter kan resa huvudet och sjunga "Du gamla, du fria" utan att riskera att bli beskylda för "hets mot folkgrupp" - men för hela Norden. Det finns hopp för Sverige.


Med vänliga hälsningar

Pia Kjærsgaard


svt
svt
svt
dagen
dagen
dagen
dagen
dn
, dn, dn, svd, svd, svd, svd, svd, svd, expressen, expressen
expressen, expressen, expressen, expressen, hd, hd, gd, gd, gp, gp, gp
blt, blt, blt, blt, ekuriren, ekuriren, ekuriren
svd, svd, dn, dn, gd

Kommentarer
Postat av: Illwill

Pia verkar tro mer om svenskarnas intelligens än vad jag gör. Jag är rätt övertygad om att SD kommer in, men jag är ännu mer övertygad om att SD kommer bli motarbetade av 7-klövern. 7-klöverns partier kommer stöda varandra och Miljöpartiet Kommunisterna kommer säkert vara villiga att stöda andra delen av 7-klövern vid behov (alternativt att Folkpartiet Populisterna stöder rödingarna).I vilket fall så kommer SD få det svårt, de kommer motarbetas av 7-klövern och svensk media kommer jaga dem som våra berikare jagar svenska ungdomar (flickor för våldtäkt, pojkar för rån).Media kommer skriva "SD genomför ingenting" och svenska folket kommer inte förstå att det är svårt att göra något när alla aktivt arbetar för att frysa ut en. Nej, jag tror inte det svenska folket kommer vakna innan det är för sent...jag är faktiskt inte ens säker på att idioterna kommer vakna efter det är för sent. Mona Sahlin, Lars Ohly, Maud Olofsson, Peter Eriksson, Fredrik Reinfeldt...och så vidare...de är svenskar och de vill r*vknll landet, varför skulle den övriga dumma massan vara bättre?

2010-08-16 @ 22:44:26
Postat av: Jeff

Svennebanan är en bra låt!

2010-08-16 @ 23:04:01
Postat av: Anna

Snart får inte svenskarna plats i Sverige! Vill vi inte vara arbetsslavar som arbetar och betalar skatt för att försörja invandringen av bidragstagare så är vi inte önskvärda i samhället. Ett lysande exempel är den behandling som svenska åldringar på äldreboenden "åtnjuter", i form av ransoneringar på maten. Ett annat ex. är de sjunkande pensionerna. Den som inte längre arbetar är inte intressant i vårt samhälle - om man inte tillhör den importerade valboskapen från fjärran länder, förstås!

2010-08-17 @ 15:26:44
Postat av: Maria

Intressanta iakttagelser dock alldeles för inskränkta och hafsiga. Dessutom verkar ni inte vara pålästa. Läs lite, inte bara fakta/statistik från SD:s hemsida, utan övrig oberoende, och återkom sen med en mer nyanserad bild av frågan. Ser fram emot nytt material.

2010-08-20 @ 09:59:18
Postat av: Ceasar

@Maria: Vem är inte påläst? Detta var Dansk Folkepartis ledare som uttalada sig?Kommenterade du verkligen på rätt sida?

2010-08-20 @ 11:17:49
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0