Blogg listad på Bloggtoppen.se

Folkpartiet Extremisterna

Hos DN har precis folkpartisterna  Birgitta Rydberg och Christoffer Fagerberg gett extremismen ett ansikte.

De skriver:

"Att grundläggande mänskliga rättigheter ska gälla alla oavsett härkomst är något som borde vara självklart men inte är det, inte ens i Sverige. Situationen för papperslösa flyktingar har den senaste tiden fått berättigad större uppmärksamhet, bland annat i DN och Rapport, vilket vi välkomnar och hoppas leder till att fler får upp ögonen för dessa annars ofta bortglömda människor."


Bortglömda människor som är papperslösa skall skyddas enligt mänskliga rättigheter! Vad menar människorna egentligen? Menar de att dessa som olovligen uppehåller sig i vårt land nu också ska erbjudas vård för att det är en mänsklig rättighet.. Det låter aningen ogenomtänkt, menar de verkligen att det finns regler som säger att alla människor i hela världen har rätt till sjukvård i vårt land?

Tror de har missuppfattat det mesta!

Vidare skriver de bland annat:


"Liberala ungdomsförbundet och Folkpartiet har sedan länge drivit att vård självklart ska vara en rättighet för alla, även papperslösa flyktingar. Vi glömmer inte det glömda Sverige. För oss är det en självklarhet att staten ska ta på sig ansvaret att finansiera denna vård. Och det torde inte handla om några jättesummor, vilket exemplet från Region Skåne visar. Där ger man idag ger vård till papperslösa, vilket i nuläget kostar en dryg miljon på ett år."


Låt mig påpeka att de är inte flyktingar om såväl migrationsverket såsom migrationsdomstolen kommit fram till att de inte har rättighet enligt svensk lag att uppehålla sig här! De är heller inte papperslösa eftersom de tydligt fått ett besked, dessutom skrivet på papper där det tydligt framgår att de inte uppbär skäl att stanna.

Vidare är det säkerligen inte av misstag artikelförfattarna just skriver:

"För oss är det en självklarhet att staten ska ta på sig ansvaret att finansiera denna vård.
"


Att det är svenska skattebetalare som är staten kanske är självklart men prioriteringen från Folkpartiet med att ge bort svenska skattepengar till utländska medborgare som inte har rätt att vistas i Sverige är en mycket anmärkningsvärd prioritering.


Avslutningvis beseglar folkpartisterna sin extremistiska hållning paketerad i ngn form av godhet:


"Vi behöver en lagstiftning som ger alla människor rätt till vård i Sverige, oavsett om du är medborgare eller papperslös. Vårt krav är lika enkelt som det är självklart för oss liberaler: vi vill ha ett system som ger människor vård efter behov, inte utifrån medborgarskap. För detta krävs att vi via lagstiftning ger papperslösa rätt till vård och att staten får ansvaret för att finansiera denna vård."


Inget misstag av mig således, alla människor som håller sig undan utvisning skall ha samma rätt till skattebetalad vård i Sverige som Svenskarna.

Frågan är väl om jag glömmer mitt id hemma kan jag gå gratis till tandläkaren? Näe det menar nog inte folkpartiet.. mina skattepengar ska endast användas till utländska medborgare som illegalt uppehåller sig i Sverige däremot ingen rabatt för Svenskar, de ska bara betala.

Folkpartiet Extremisterna, företräder de verkligen Svenskar?

Länk DN


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0