Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ulf Nilsson - Vem är extremist?

Idag har Ulf Nilsson på Expressen gått ut på barrikaderna. Han är med all säkerhet rätt nöjd med sina råsopar på etablissemanget men vad säger karln egentligen?

Ulf brukar ju allmänt betraktas som en rättfram herre så låt oss se vad han skriver:
Han börjar med att i överskriften slå fast:

En rättvis politik måste bygga på verkliga fakta

"I debatten om dagens
verklighet måste i n v a n d r i n g e n, som är en del av befolkningsutvecklingen, analyseras. Taktiken att låtsas som om Sverige Demokraterna inte finns är lika förkastlig som föraktlig. Återigen är det som krävs en sann beskrivning av VERKLIGHETEN. Hur många invandrare finns det i Sverige? Var bor de? Hur många har kommit under de senaste 20 åren? Hur många arbetar - och med vad? Hur många är äldre anhöriga och lever på bidrag - till vilket de är berättigade - och hur många är barn?


Och, även om det kommer att stämplas som rasistiskt, intolerant och jag vet inte vad: hur stor del av Sveriges befolkning bekänner sig till islam? Hur många procent av dömda brottslingar är födda i något annat land än Sverige?


Bokstavligen varje dag får jag, via nätet, larmrapporter, så gott som alltid från främlingsfientliga - och ibland vettskrämda - svenskar. Man "slår larm" om att invandringen kostar landet, alltså dess skattebetalare, x miljarder per år. Det är uppenbart att det drar ett spöke genom landet och att rädsla, för en förändring som skrämmer, smyger sig in i vanliga svenskars fikasnack ofta, ofta.En effektiv politik för rättvisa åt alla - födda svenskar, liksom invandrade - en sådan politik måste bygga på fakta, att vi ser hur VERKLIGHETEN ser ut. Att kräva detta är inte rasism, det är sunt förnuft. Vet väljaren inte hur verkligheten ser ut - får vissa frågor aldrig svar - blir det lättare för extremister att locka till sig skrämda och förvirrade väljare.
"Kära Ulf,

Å ena sidan så beskriver du att de etablerade besuttna i riksdagen enligt din beskrivning inte baserar vare sig sina uttalanden på fakta och således ej heller sin politik på fakta. Att som politiker göra sig skyldig till detta är väl åtminstone mycket nära landsförräderi, eller?

Sedan säger du att du dagligen får mail från främlingsfientliga och vanliga rädda människor som beskriver misären i samhället och kostnaden för nämnda misär.

Avslutningen blir ju rent av patetisk du då vänder hela frågeställningen "Vet väljaren inte hur verkligheten ser ut - får vissa frågor aldrig svar - blir det lättare för extremister att locka till sig skrämda och förvirrade väljare."Hur kunde du komma fram till att de människor som ljuger och undanhåller oss Svenskar fakta är de goda medan extremisterna är några andra?'


För jag tror nämligen inte du avser det naturliga, nämligen att dagens politiker lockar till sig röster från förvirrade och skrämda väljare. Idag lockas ju mängder av väljare av den verklighetsfrånvända politik du själv beskrivit.


Är inte de som ljuger Svenska folket rätt upp i ansikte de som är de onda?


Jag är varken främlingsfientlig eller rädd för invandrare däremot är illusionister och journalister rejält läbbiga.
Ceasar - Förbannat trött på skitsnacket!


Expressen

Kommentarer
Postat av: Cavatus

Ulf Nilsson har vågat sig på att säga så många sanningar att han nu MÅSTE runda av sin krönika på det här sättet för att inte bli utfrusen ur medieetablissemanget. Det är hans räddningsplanka. Annars får han nog inte skriva mer i Expressen. Han kanske till och med har fått en reprimand. Skulle inte förvåna mig. Vi kan bara konstatera att vi kan inte lita på någon journalist, förutom Julia Caesar förstås. Annars är de förrädare hela bunten!

2010-08-31 @ 21:59:42
URL: http://aktualia.wordpress.com/flygblad
Postat av: Utlandssvensk

". Vi kan bara konstatera att vi kan inte lita på någon journalist, förutom Julia Caesar förstås. Annars är de förrädare hela bunten"Ja, journalisterna i Sverige kan kanske delas in i en stor och en liten grupp.Den stora, helt dominerande gruppen, är de som oavbrutet tuggar pk floskler helt utan uppehåll.Den (mycket) lilla gruppen består av de som lyfter fram problemen med massinvandring, islam, mångkultur, osv. Exempel är Ulf Nilsson, Per Gudmundson och Dick Erixon.Länge betraktade jag medlemmarna i den lilla gruppen som något av hjältar. Under senaste året har jag dock märkt att de inte kan skriva någonting relaterat till immigration utan att samtidigt ge SD en rejäl känga.Vad innebär detta? Jo, att vad gäller den stora gruppen är det åtminstonde möjligt att de själva tror på vad det säger. Förvisso sysslar de med att förvrida verkligheten och hetsar mot SD anhängare osv, osv med det är möjligt att de är korkade och/eller hjärntvättade snarare än avsiktligt onda.Vad gäller den mindre gruppen är det dock helt tydligt att de är väl medvetna om problemen men likväl sparkar på det enda partiet som vill göra något åt saken. Uppenbarligen beror detta på att de annars skulle förlora sitt arbete. Men det innebär också att man vet att de avsiktligen ljuger. Knappast några hjältar utan snarare medlöpare av den värsta sorten.2010-09-01 @ 00:46:28
Postat av: Cavatus

Allt sådant sporrar mig till mer flygbladsarbete. Signaturen Janne J är på g med ännu en pärla, nu även med citat och bild på Vilhelm Moberg + Janne Josefsson. Tvåsidigt A5 i stående format. Det ska bara korrläsas. Ge inte upp kampen!

2010-09-01 @ 12:49:56
URL: http://aktualia.wordpress.com/flygblad

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0