Blogg listad på Bloggtoppen.se

Gudrun och förnekarna

I programmet Agenda den 22/8 drabbade Gudrun Schyman och Jimmie Åkesson samman i debatt som enligt påannonseringen skulle handla om den jämställdhet.

Debatten inleddes dock av SVT reportern Karin Hubinette som direkt för in debatten på alla gälla våldtäkter.

Gudrun Schyman anser sig sig vara feminist! En fråga man kan ställa sig är om inte de som kallar sig för feminist bör ha kvinnornas väl och ve i åtanke i första hand? Nu är det säkert så att Gudrun anser sig göra just det. Men problematiken hon ställs inför omgående i detta program är det faktum att vi i Sverige har en enorm överrepresentation av vissa utländska grupper som gör sig skyldiga till att på olika sätt skända kvinnor.

Gudrun hänvisar till patriarkala strukturer vilka är gällande såväl i Sverige som annorstädes men inte på något sätt gör hon ens ett försök att belysa det faktum att de problem vi i Sverige fortfarande lider av gällande orättvisor mellan män och kvinnor knappast är att jämföra med de problem som kvinnor i många andra länder tvingas genomlida.Inte heller det faktum att vissa invandrargrupper är särskilt överrepresenterade inom våldtäktsstatistiken får henne att reagera. Det är minsann inte ok att hänga ut vissa folkgruppers män trots att de bevisligen gör sig skyldiga till dessa brott ofantligt mycket oftare än Svenska män.

Som en gås rinner det av Gudrun...Återigen påminns man av hennes liknelser mellan talibaner och svenska män! Gudrun är också en av de förnekarna (som nu oftast gömmer sig) som vägrade acceptera att vissa invandrargrupper står för en nära 100% delaktighet i det vi har kommit att kalla för hedersvåld. Oftast brukar då Gudrun hänvisa till att Svenska män också misshandlar och slår sina kvinnor.
Även om detta påstående självklart är sant, så är det ett faktum att i den Svenska kulturen så riktas skammen från omgivningen mot förövaren medans det i vissa andra kulturer riktas skammen mot de fäder eller bröder som inte bestraffar en flicka som anser sig ha rätten att själv bestämma över sin kropp. Det blir så att säga tvungna att bestraffa sina döttrar.Gudrun vill inte se fakta, hon vill verkligen inte veta att våldet i samhället kan skärskådas närmare för att sätta in de sociala interventioner man anser lämpliga.
Under programmet får man en bestämd känsla av iscensatt teater.. Jimmie Åkesson har precis berättat att de har lyft ut samtliga våldtäktsdomar från tingsrätten under 2009 och förklarar att överrepresentationen är enorm från vissa grupperingar.

Gudrun Schyman avbryter Åkesson ständigt samtidigt som programledaren flikar in att 99.8 % av de som våldtar i Sverige är Svenskar!!

Programledaren blir så upphetsad att hon går in mitt i debatten och hittar på egna siffror som säger att nästan 100% av våldtäkterna utförs av Svenskar!!! Hon blir sedan tillrättavisad, väldigt snällt må jag säga, då Åkesson konstaterar att nära 50% av våldtäktsförövarna hade utländsk bakgrund.

Hur går hjärntvätten till egentligen inne på SVT? Kan Svensk television blir mer förljugen? Ja tyvärr...
Man låter nämligen efter denna sk debatt där en smått hysterisk Schyman tillsammans med en hittepå dam från SVT ordet gå till Bengt Westerberg och Nisha Besara, chefredaktör Dagens Arena. Tillsammans har de till uppgift att ytterligare demonisera budbäraren.
Ingen skall nämligen berätta sanningen för Svenska folket.


De avslutar sin demagogiska runda med att besvara frågeställningen: Tror Ni Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen?
De fullgör sitt uppdrag genom att konstatera NEJ det tror vi inte!Är det överhuvudtaget försvarbart att samtidigt vara för yttrandefrihet och demokrati å ena sidan och sedan betala en Tv-licens som motverkar detsamma? Skall vi betala för att producera denna förljugenhet?


Tror Ni att samma förnekare kommer att ställa upp för att förneka att vi har problem med vissa invandrargrupper inom:- Misshandel
- Personrån
- åldringsrån
- Bränder
- Mord
- etc etc...


Vad tycker Ni?


mvh Ceasar


dn, dn, dn, dn, dn, dn, dn, dn ,dn, dn, dn, dn,svd , svd, svd, svd , svd , gp, gp, gp, expressen, expressen, expressen, expressen, expressen ,
aftonbladet, gp, gp, gp, gp, gp, expressen, aftonbladet, hd, hd, hd

Kommentarer
Postat av: Fredrik

Jag tycker att eftersom svenska män är grymt överrepresenterade när det gäller att köra rattfull, så ska svenska män inte få körkort. De får f-n åka taxi med kvinnliga taxichaufförer.

2010-08-23 @ 15:14:53
Postat av: Ceasar Andersson

Hej Fredrik,Jag anar en viss ironi:-). Faktum är att om det är så som du säger vore det helt rimligt med ngn social intervention för att rikta insatserna mot svenskar, detta skulle då göras i paritet med kartläggning utifrån socioekonomisk status och andra nödvändiga parametrar.Eller så kan vi låtsas som att det är lika stor chans att en nykterist kör rattfull och köra med ngn svepande åtgärd som lägger lika mkt kraft på nykteristen. Du vill väl inte hänga ut ngn?Bättre att hänga de trafikskadade eller våldtagna högt, tycks du mena?

2010-08-23 @ 15:30:45
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/
Postat av: ingen

Det finns invandrare och invandrare. Kan rosta for SD om de lar sig att skriva ratt om vilka invandrare det handlar om. For om jag tanker ratt sa ar vi alla invandrare i Sverige forutom Samerna.Sist men inte minst nar du skriver stolt over den svenska historian sa tanker jag pa en gang om andra varldskriget och hur vi inte gjorde ett skit for att hjalpa DK och NO, for att inte glomma heller att tusentals oskyldiga blev steriliserade mot sin vilja i de hundra ar du mennar... Ar det den historia du menar du ar stolt over?

2010-08-23 @ 21:42:42
Postat av: Ceasar Andersson

@Ingen: Tack för din kommentar. Skulle väldigt gärna vilja svara på dina frågor/påståenden men vet inte riktigt vad du kommenterar?Detta inlägg handlade inte om stolthet över Svensk historia? Vad betyder "det finns invandrare och invandrare"Ordet invandrare kommer från att man invandrat.. vad är knepigt med det?Slutligen tror jag du menar ungefär såhär: Det finns saker i Svensk historia som inte är bra, har man då rätten att vara stolt över sin historia?I mitt fall så utgörs Svensk historia av både mörka och ljusa stunder.. De du nämner ovan är sannerligen inget att vara stolt över. Slutligen kan man nog säga som så.. att det Sverige vi har idag är den samlade insatsen av allt slit som tidigare generationer har bidragit till och Sverige har blivit ett land i absolut toppklass inom många områden.Alla länder har sina svarta sidor men Sverige har lyckats, således är det vår historia av insatser som är värd att vara stolt över. Den tog oss ända hit!mvh Ceasar2010-08-24 @ 11:30:32
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/
Postat av: Holabadula

Hej,vore väldigt tacksam för kontakt med dig! :)

(ang http://aktualia.wordpress.com/flygblad/)Mvh. Holabadula

2010-08-24 @ 15:43:15
Postat av: presound

"ingen", lite sent påkommet, men visst hjälpte vi danskar, norrmän och framförallt Finland "i det tysta". Vi tog emot en hel del danskar och norrmän

som flydde hit. Vi tog emot massor av finländska barn när de hade det svårt. Vi hade frivilliga som stred och dog jämte sina finländska bröder. Staten "lånade" ut nära en halv miljard till Finland under kriget.

Först under 70-talets slutskede reglerades skulden,

och det enda som lilla Sverige begärde var att lilla Finland stod för kostnaden av en beställd is-brytare

beställd hos OY-varvet i Finland för runt 70 miljoner.

Dessutom kom vi överens om att finnarna skulle stödja den svensk/finska kulturen med 9 miljoner. Resten med räntor skänktes till finländarna.

Så nog var vi verksamma, även om det pågick i det tysta, då krigshotet var uppenbart, eller hur?

Kom även ihåg, att en halv miljard 1940 var mycket pengar på den tiden...

2010-08-28 @ 23:37:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0