Blogg listad på Bloggtoppen.se

Varför så förljuget?

På Merit Wagers eminenta blogg hämtas ytterligare en journalist som med risk för att bli av med jobbet, för att bli kallad rasist, för att betraktas som en svikare mot övriga journalister skriver anonymt.


Men först.....Enligt Wikipedia:

"Nils Hansson, ansvarig utgivare för Sveriges Televisions program för grävande journalistik, Uppdrag Granskning, definierar grävande journalistik som En egen granskning för att publicera uppgifter av stort allmänintresse som annars inte skulle komma fram [1]. Ofta handlar det även om uppgifter som någon har ett intresse av att allmänheten inte ska få kännedom om.


Journalistens frustrerande beskrivningar

"Det finns möjligheter till en undersökande journalistik om asylsökanden som fått uppehållstillstånd i Sverige, som aldrig praktiseras av journalistkåren för att det är “fel vinkel”, t ex:

  • att undersöka varför de som kommer hit inte har några giltiga id-handlingar och försöka ta reda på vilka de verkligen är
  • att gräva i de “ensamkommande barnens” historia
  • att följa upp hur villiga många är att lära sig språket och komma ut på arbetsmarknaden, dvs själva medverka till att anpassa sig
  • att försöka kartlägga analfabetismens omfattning
  • att försöka kartlägga kopplingar till terrornätverk mm
  • att redogöra för bidragsberoendets omfattning och hur lång tid detta beroende pågår inom olika grupper

Bara några punkter som skulle göra rapporteringen mer allsidig, men som Stasi-media vägrar att befatta sig med. I alla andra sammanhang kan man gräva i myndighetsbeslut, kostnader, ärenden och ställa beslutsfattare mot väggen. Men här är det fridlyst område.


Det är inte klokt – det är ju att ta tag i det tabubelagda som är journalistikens uppgift! I stället tabubelägger den svenska medieeliten själv det som berör den största förändringen av samhället i vår tid. Vilket kardinalsvek!"

 

Det finns givetvis många olika teser om varför det blev såhär? Beror det på att journalister i mycket hög utsträckning består av vänsteranhängare?


När blev Sverige ett näste för politiskt förtryck, åsiktsförtryck och när blev rädslan så stor hos journalister att vissa sanningar skall undanhållas från folket!

Helt klart är att Sverige inte längre är en väl fungerande demokrati!dn

dn ,

dn, dn, dn, dn, dn, dn, dn, dn, svd, svd, svd, dagen, dn, dagen, dagen, dagen, dn

expressen, expressen, expressen, expressen, expressen, expressen, gp, gp, gp,gp, gp

svd,svd, svd, expressen, expressen, expressen, expressen, gp, gp, gp, gp, smp, smp

 


Kommentarer
Postat av: Z28

Kanske det är dags att begära övervakning av valet så att det går rätt till?

2010-08-18 @ 20:58:02
Postat av: Mats Mutant

Jag är en av många som på nätet deltar i debatter som inte är politiskt korrekta. Det är fegt men priset man kan få betala i form av yrkesförbud och andra tråkigheter som också kan drabba familjen är inte värda sitt pris. Det rådande samhällsklimatet är obehagligt, så här har det aldrig känts i magen under mitt mer än 50 åriga liv.

2010-08-18 @ 23:10:33
Postat av: Hasse

"När blev Sverige ett näste för politiskt förtryck, åsiktsförtryck och när blev rädslan så stor hos journalister att vissa sanningar skall undanhållas från folket?"Jag gissar att det skedde någon gång runt 1968...

2010-08-19 @ 01:54:58
Postat av: Parma

@Mats Mutant Jag gissar att du inte hade vänstersympatier under kalla kriget :-)

2010-08-19 @ 11:29:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0