Blogg listad på Bloggtoppen.se

Romer en del av räddningen för Sverige?

Idag kan man läsa om den stundande rapporten av ”Romers rätt, en strategi för romer i Sverige”. En utredning ledd av Maria Leissner.

Det konstateras att uppskattningsvis så finns det 50.000 romer i Sverige varav 80% är utanför arbetsmarknaden.

"– Enligt utredningar som andra har gjort kostar en människa som är arbetslös under hela sitt liv staten 14 miljoner kronor. Om man utgår från att vår uppskattning är korrekt – att vi har 50.000 romer i landet varar 80 procent går utan arbete – så medför det 560 miljarder kronor i extra utgifter för staten under deras livstid, säger Maria Leissner."

Det medför således en kostnad per år om 12,5 miljarder SEK konstateras det i artikeln. Notera att det är kostnader som inte på ngt sätt inkluderar kostnader för Romers kända sidoaktiviteter vid sidan om sin arbetslöshet.

Är det inte besynnerligt konstigt att samma personer som ena dagen ondgör sig över alla "rasister" som påpekar det orimliga i dagens asylbedräger, massinvandring, enskommande flyktingbarn, miljonärer som skor sig på eländet (Läs ex. Jan-Emanuel Robinsson) etc etc och nästa dag kan erkänna en årlig kostnad för denna, i sammanhanget lilla grupp på 12,5 miljarder SEK.

Varför denna blunder, varför erkänna dessa fruktansvärda kostnader, ngn kan ju banne mig få vatten på sin kvarn.
Jo det visar sig att Maria Leisnner vill pumpa in ytterligare pengar riktat mot integrering av dessa romer.

Eftersom hon vill satsa mellan 80-100 miljoner SEK varje år fram till år 2030, så vill hon ju ställa dagens kostnad mot morgondagens och i sammanhanget skall då tydligen dessa pengar framstå som smärre bortfall från de svenska resurserna.


Frågan är om Romer vill integreras i det Svenska samhället? Om svaret är Nej så pratar vi om ytterligare 2000 miljoner i sjön fram till 2030 men va fan.. "its all for the greater good"


Undrar om man kan komma med ett tips som brukar fungera i dessa dialoger om invandringen?
Öka invandringen av romer, hjälp dem ut ur det franska samhället och såklart ut från det rasistiska Danmark som tydligen också diskriminerar, det är svaret på hur Romernas utanförskap i Sverige ska brytas. Ta in fler släktingar till dem som redan är här.

Sverige behöver fler Romer

sydsvenskan
dn, dn
svd, sydsvenskan, expressen, ekuriren
dn, dn, svd, hd, hd, hd
fria tider, fria tider, sydsvenskan
sydsvenskan,
expressen
skanskan, st, st
dn

dn, dn, dn, dn, dn, dn, dn
gp, gp, gp, sydsvenskan, smp, ekuriren, ekuriren, ekuriren

Kommentarer
Postat av: Johan

Helt rätt! Äntligen en nykter syn på det hela. Fantastiskt att leva ett helt liv i Sverige utan redovisad inkomst! Sverige i ett nötskal. Tyvärr blir man stämplad som rasist bara för att man ifrågasätter detta.

2010-07-30 @ 21:04:17
URL: http://socialiststaten.wordpress.com/
Postat av: Djepner

Såklart ska alla romer anställas med lönebidrag. 240000 per individ och år är billiga pengar. De har flinka fingrar, skärpta hjärnor och ett j-vla Go! Vem tackar nej till det? Inte någon offentliganställd chef åtminstone. Det är tid för Reinfeldt att slå näven i bordet och beordra anställning i offentlig förvaltning. Hellre nytta, än onytta är devisen.

Det kallas inte tvångsarbete. Det kallas frihet från utanförskap.

2010-07-30 @ 21:37:56
Postat av: Ceasar

Rasist är ett ord, helt utan betydelse tyvärr. Eller så betyder det att man har kurage eller att man står upp för vårt land eller rent av för vårt folk.Helt klart är de flesta som kallas för rasister nutidens hjältar.Med dagens epitet får vi hoppas att alla svenskar blir rasister:)

2010-07-30 @ 23:35:58
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/
Postat av: kalle008

Man ska se till svenskarnas bästa, inte till romernas.Redan nu kostar invandringspolitiken 51 miljarder per år, minst. 11 000:- per hushåll och år. I genomsnitt.Kolla vad du betalar i skatt.

2010-07-31 @ 09:38:28
Postat av: Skåning

Enligt en uppskattning i dagens upplaga av Helsingborgs Dagblad så finns det ca 65 000 romer i Sverige så 560 miljarder är nog tyvärr alldeles för lite.Finns här någon stockholmare som kan förklara för mig varför nästan alla boende i Stockholm verkar följa riksdagspartiernas linje i invandrings/flyktingfrågan? Det blev ju ganska tydligt i senaste EU-valet när vi i Skåne gav SD väldigt många röster men pga Stockholm så kom man inte över fyraprocentsspärren.

2010-07-31 @ 10:46:08
Postat av: Ceasar

Hej Skåning,Jag är övertygad om att det i första hand beror på hur man själv drabbats av det mångkulturella samhällsprojektet. I Stockholm så bor etablissemanget för sig själv och drabbas inte lika hårt.Generellt sett så bor de flesta mångkulturvurmare inte där problemen finns. Här i Stockholms innerstad bor huvuddelen av Sveriges journalister.Det du beskriver är djupt tragiskt och jag hoppas att Stockholm tar ett rejält kliv framåt så att helheten kan påverkas..

2010-07-31 @ 11:03:18
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/
Postat av: Skåning

Hej Ceasar,Ligger säkert mycket i det du skriver om hur man själv påverkas. Bor man i en etagevåning i Stockholms innerstad så ser man ju inte problemen och är man dessutom journalist så förnekar man ju säkert dem ändå.Här nere är det ju dessutom bara att ta färjan eller bron över till Danmark så självklart påverkar detta vår inställning. Det är ganska komiskt att läsa i etablerade svenska media vilken hemsk rasistisk polisstat Danmark utmålas som. Som tur är för oss häromkring så kan vi bilda oss en egen uppfattning utan att behöva lita på "riksmedia".2010-07-31 @ 11:26:58
Postat av: Jonas S.

Ärligt talat, är det inte dags att låta cirkusen rulla vidare förbi den svenska gränsen?

2010-07-31 @ 13:56:54
URL: http://www.svenskarnasparti.se
Postat av: Varg i Veum

Jag håller med om att innan man öser pengar i vanlig svensk ordning så bör man ta reda på om zigenare i allmänhet är beredda på att integreras. Har någon ens frågat vad zigenarna själva vill?

2010-07-31 @ 19:05:03
URL: http://vargiveum.wordpress.com
Postat av: Daniel

Jag saknar ord och vet inte om man skall man skratta eller gråta?

2010-07-31 @ 22:00:44
Postat av: Illwill

Zigenarna har bott i Sverige i hundratals år. De finska zigenarna kanske inte lika länge, men för länge.Jag råder alla att googla lite på "gypsies IQ" eller liknande, eller varför inte spendera en vecka med att försöka hitta en zigensk forskare...eller en zigenare som någonsin tillfört något gott till världen.Är det "rasism" att påpeka fakta? I Sverige...ja.

2010-07-31 @ 22:08:42
Postat av: Erik

Maria Leissner vill inget annat än ha hit fler zigenare vilket blir följden av att ge dem ännu mer allmosor. Fyfan för alla som röstar på detta Sverigehatande pk-avskum.

2010-08-01 @ 03:10:16
Postat av: Sampa

Det är sorgligt att se hur våra etablerade politiker tillsammans med journalistkåren hela tiden pratar om att ösa ut svenska skattepengar på grupper som aldrig någonsin kommer generera tillbaka någon form av välfärd till Sverige.

Nu senast ska det satsas på Romer, andra gånger är det papperslösa och skäggiga ensamkommande barn med basröst, och är det inte det så är det homosexuella från Mellanöstern och Afrika.

Givetvis kommer hela den borttappade släkten som genom ett under strax efter uppehållstillståndet är klart kommit tillrätta inom en snar framtid även dom anlända och ta del av våran bidragspolitik.

Det svenska biståndet är överlägset högst i världen.

Vi har fått ta del av den här kulturen länge nog nu, gruppvåldtäckter, skottlossningar, och pensionärer som vågat öppna munnen för att någon ställt sig på handikapplatsen dom rättmätigen är berättiga till blir ihjälslgna för at ta några exempel.

Det den äldre generationen kallade onormalt håller på att blir normalt och norm i Sverige.Kalle008 skrev att invandringen kostar 51 miljarder per år, det kanske den gjorde en gång i tiden men idag är tyvär den dystra siffran ca 300 miljarder per år.Jag har helst inte velat lägga min röst på SD för jag tror det kan bli ett liknande scenario som då Ny Demokrati kom in i riksdagen, dvs ett pajasparti som helt spårade ur.

Men när jag för ca 1 år sedan läste om att USA skulle frige en del av terroristerna på Guantanamo och genast fick se Lars Ohly säga att då skulle Sverige se över möjligheterna till att ge dessa individer en fristad i Sverige så gav jag upp, viktigt oxå att poängtera att INGEN av dom andra etablerade partierna hade några invändningar mot detta samtidigt som journalistkåren nickade medgivande.När ska vi få se någon etablerad politiker säga något om vad dom vill göra för att förbättra för oss svenskar som är födda här?300 miljarder är en skaplig summa.

Infrastrukturen är som alla vet kraftigt eftersatt i hela landet.

Här i Stockholm kostade exempelvis Södra länken 8 miljarder, västerleden beräknas kosta 27 miljarder.

Ett snabbt räkneexempel ger en kraftig utbyggnad och väl fungerande infrastuktur, både vägar och kommunala färdmedel som är betald av vad ett års svensk invandringspolitik kostar.

Nya Karolinska universitetssjukhuset beräknas kosta 45 miljarder med drift i ca 10 år med förhoppningsvis forskning i världsklass som lockar hit många skarpa hjärnor, jag har inget emot om iranska läkare i världsklass kommer hit men dom som knappt kan läsa har vi tyvär ingen nytta av.

Sveriges behov är inte hundratusentals människor som kan rabbla koranen utantill.

Jag vill se ett Sverige som ligger i framkant i ekonomi, genteknik, nanoteknik, nya landvinningar inom miljöområdet och sjukvård för att ge några exempel.

Cernreaktorn skulle jag gärna sett att den ha uppförts i Sverige.

Jag vill att Sverige ska ha världens bästa skola där elever som verkligen vill satsa erbjuds en utbildning som motsvarar deras förväntningar.

Alla vet att idag kostar exempelvis en elev i Rinkeby mer än dubbelst så mycket som en elev i Djursholm men med knappt mätbara resultat som följd.

Jag vill se ett Sverige där vi har råd att ge våra pensionärer en dräglig ïnnehållsrik ålderdom och jag vill se ett Sverige där ensamstående mödrar slipper ha semester på balkongen i en grå förort och att deras barn kan ha exempelvis kostnadsfria idrottaktiviteter.

Allt det här, och mycket till, går genomföra men det tar tid och då krävs en adikal föränding av invandringspolitiken som den ser ut idag.

2010-08-01 @ 10:22:16
Postat av: Anonym

Den här batikhäxan Maria Leissner går på med armar och ben i den här rom-debatten.Hon har ju skelett i garderoben när det gäller rasismen.

Hennes farfar var på sin tid chef för Institutet för rashygien!

Är där ingen som kan skänka en stålkam till denna megära ,så att hon kan reda ut virrvarret hon har på huvudet och virrvarret hon har innanför pannbenet?

2010-08-01 @ 11:32:34
Postat av: Hälge

Varför bara stanna vi de som finns inom landet? Varför inte öppna upp gränserna för alla zigenare och tattare i hela världen och så festar vi upp allt vi har under en oförglömlig sommar. Låter som en bra idé eller hur...

2010-08-02 @ 11:10:17
Postat av: Snuteleven

Enligt poliskompisar som stoppat massor med zigenarbilar i sina dar, blir det ALLTID rapportskrivning vid dessa tillfällen. Dvs det uppdagas ALLTID brott. Bakluckan full med stöldgods, falska körkort, olovlig körning, körförbud på fordonet, droger och/eller rattfylla etc. etc...

Och så undrar folk varför zigenare har ett sådant rykte....

:(

2010-08-02 @ 16:57:50
Postat av: Ceasar

@snuteleven: Jag har också flertalet i min omgivning som arbetar inom Poliskåren. Det vore mkt intressant om de kunde offentliggöra "åldringsrånen" från Skåne tex, eller varför inte SÄPOS arbete mot militanta Islamister. Tyvärr tror jag aldrig får se dessa uppgifter offentliggjorda, ledande poliser är för fega och rädda om sitt eget skinn. Inget offer är för stort för denna egoism.Tyvärr eftersom detta givetvis också bör utgöra underlag för vilken asyl/invandringspolitik/ som skall råda i detta land.

2010-08-02 @ 17:15:14
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/
Postat av: Hulda

Varför inte skicka Zigenare till Norrlands djupa skogar? Där kan de plocka bär från morgon till kväll och slippa våra bidrag....

2010-08-03 @ 20:13:30
Postat av: Ceasar

Eftersom det är jobb folk åker över hela världen för att utföra låter det som en ganska bra idé.Men bäst vore givetvis att upplysa dem som befinner sig i landet att först förstå vilka krav som ställs på invånare i detta land. Självförsörjning är således en skyldighet om man inte har legitima skäl till annat och vid brott vill vi inte se dem här.Andelen Romer skulle minska drastiskt om vi inte uppmuntrande brottslingar att såväl komma hit som att stanna kvar efter genomförda dåd.Samlar Sverige på brottslingar?

2010-08-03 @ 21:43:04
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0