Blogg listad på Bloggtoppen.se

Nya Wermlands tidning - Svenskvänlig artikel

Läste precis en ledare från tidningen med namnet - En dansk skalle mot demokratin:

Här är avslutningen i en fantastisk artikel:

"Vad det egentligen handlar om är ergo att Lars Vilks är småjäklig mot muslimer. Att vara elak mot kristna, däremot, är finemang! Och i den absurda världsbild som råder uppe i den svenska kultureliten är detta en fullt logisk paradox.

Denna präglas nämligen av en osedvanligt svår form av det självförakt som i USA fått namnet white guilt, vilket innebär att vita människor av historiska (och i praktiken därmed även ideologiska) skäl bör tycka illa om allt som är västerländskt hur bra, väl fungerande och positivt det än är. Och istället omfamna andra kulturer och dess egenheter hur felaktiga, galna och destruktiva de än må vara.

Och så får man givetvis tycka! Det är bara erbarmligt synd att de som gör det inte har Lars Vilks civilkurage att ställa sig på en scen och tala ur skägget. Istället producerar de först förnumstiga inlägg på ledar- och debattsidor om nödvändigheten av respekt och tolerans. Och vägrar sedan ta en seriös debatt med de som tycker annorlunda. Ynkedom skulle man kunna kalla det. Men då blir man väl stämplad som bigott."Helt chockad av den klarsynthet som ges i denna tidning. Nu bor jag visserligen i Stockholm men jag lovar att hädanefter följa tidningen extra noga!

Den relativisering som de flesta journalister görs sig till förespråkare för är inte bara ytterst beklagansvärd den är direkt farlig för vår demokrati.

Oavsett hur långt vi har kommit i Sverige med sådant som ex. jämställdhet och yttrandefrihet så är våra värderingar eller vår kultur ändå på ngt sätt inte mer "värd" den är rent av sämre.


Eller? Ja den invändning mot ovanstående brukar ju vara ett försvarstal om att vi inte ens har en kultur så vi har ändå inget att försvara.

Det är enastående att det fortfarande är möjligt att i ett land som Sverige, så totalt förakta vårt eget ursprung och våra egna värderingar och sedan samtidigt be om de föraktade Svenskarnas röst för fortsatt tyranni.


Min enda invändning mot artikeln är väl den avslutande meningen: "Men då blir man väl stämplad som bigott"

Bigott kan betyda trångsynt, intolerant och det är möjligt att man kan bli kallad för bigott men jag tror nog det är vanligare att blir kallad för rasist eller åtminstone -fobisk eller främlingsfientlig.

Dessa ord har tydligare verkningsgrad då de sedan, med den bruna penseln, mer eller mindre subtilt kopplas samman med Nazism.

Sådana är de, maktens matadorer, när deras utgångspunkt snarare borde utgå ifrån det fina och starka med vår kultur, våra värderingar, vårt språk och inte minst vårt folk.


Borde inte utgångspunkten för såväl journalister och politiker se ut såhär:

Amor patriae nostra lex
Kärleken till fosterlandet är vår lag!


/Ceasar


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0