Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ensamkommande snuttisar

Läste nedanstående på siten http://affes.wordpress.com/ igår kväll och det pedagogiska upplägget var så starkt att jag kände att jag måste reproducera detta så att så många svenskar som möjligt får del i asylupplägget i Sverige.


Från Affes Blogg


Hittade detta i en kommentar på Snaphanens blogg. Det är skrivet av signaturen elwee. Jag ändrade prognossiffran från 3 500 flyktingbarn 2010 till 3 000 eftersom jag inte kunde hitta nån källa på det, samt lade till lite grafik.
————-
Det har av flera oberoende källor gjorts beräkningar vad ett ensamkommande ankarbarn kostar per år. De flesta hamnar runt 1 200 000 SEK / barn.
Inte så mycket, säger de rättrogna så låt oss se hur staten genererar den summan:

Pelle tjänar 20 000 SEK/månad. Därmed är han inte över några brytpunkter så han betalar i runda tal 6000 SEK/mån i inkomstskatt.
Det blir 72 000 SEK/år.
Det i sin tur innebär att det krävs all inkomstskatt som Pelle och 16 av hans kompisar med samma lön betalar för att försörja ett ensamkommande barn.


I år visar bedömningar att ca 3000 flyktingbarn kommer att få PUT i Sverige! Det innebär att all inkomstskatt från så här många kompisar till Pelle kommer att krävas för att tillgodose behoven från de barn som kommer bara i år.Min kommentar:

För att visa hur många av Pelles kompisar skatt som behövs för att försörja 3000 ensamkommande snuttisar i ett år kräver så många så att jag nöjer mig med att illustrera detta med:

Fyrtio nio tusen fyra hundra nittio nio, 49.999! Till detta bör man ha i åtanke den kraftiga anhörighetsinvandringen som så ofta följer med strax efter det att PUT givits.

OBS! Ang. ensamkommande flyktingbarn: Ensamkommande..ja just det ja.. Sverigedemokraterna har föreslagit att Sverige tillsammans med övriga Nordiska länder skall bygga barnhem i närområdet, till en mkt lägre kostnad och underlätta återförening med sina föräldrar. I Holland rapporterades alla "ensamkommande" ha mötts upp redan på flygplatsen av anhöriga, endast 1 tog plats på barnhemmen!


SVD, DN, Sydsvenskan, SVD,
sydsvenskan

Kommentarer
Postat av: I Torstenson

Nu får vi tillbaka en utrotad sjukdom.Antalet rapporterade tuberkulosfall fortsätter att öka

Under första halvåret 2010 rapporterades 336 fall av tuberkulos i Sverige. Detta är 39 fall fler jämfört med samma period föregående år. Ökningen utgörs av utlandsfödda personer och är relaterad till migrationsflödet från länder med hög incidens av tuberkulos. De utlandsfödda är framförallt smittade före ankomst till Sverige. Inom Sverige är smittspridningen begränsad.Enligt Smittskyddsinstitutet i dag 26/8 2010

2010-08-26 @ 17:40:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0