Blogg listad på Bloggtoppen.se

Migrationsverkets kollaps sliter Sverige i stycken

Jag har tidigare lagt upp inlägg som har gjorts av den tidigare utsedde Medborgarnas flyktingombudsmannen, Merit Wager. Vid detta tillfälle, som så många gånger tidigare, så är det en migrationshandläggare som i frustration har vänt sig till Wager.

Varför är det ingen som bryr sig? Varför låtsas fortfarande politiker och massmedia som att våra problem består av "gnissel" i förorten, integrationspolitik.. Hur är det möjligt att i ett sk öppet och demokratiskt samhälle föra sitt folk så bakom ljuset!

Sveriges sk integrationsproblem startar ju redan vid ankomsten till gränsen, vilken bedragare eller terrorist är ju i praktiken välkommen att bli försörjd. Det är bara för Svenskarna att öppna plånboken.

Ställ Er själva frågan: Skulle Adolf Hitler också kunna få asyl i Sverige? Har jag en sämre människosyn om jag inte tycker han är välkommen? Är min människosyn värre för att man vill värna vår asylrätt och Svenska intressen?


Från Merit Wagers eminenta blogg

Om regeringen vinner valet så undrar jag hur länge till som det ska tolereras, att Migrationsverkets GD inte ror åt samma håll som politiken.

Social turism inom EU – GD´s skrivelse från sommaren 2007
Det här var en av vår GD:s första åtgärder, när han hade varit GD i bara några veckor: han skrev till regeringen (skrivelse NRK-111-2007-1, daterad 7 juni 2007) och tyckte att arbets- och försörjningslinjen skulle skrotas inom EU. Det var enligt GD mycket bättre – och framförallt var det enligt hans socialdemokratiska vokabulär inte diskriminerande – om en pensionär i exempelvis Bulgarien kan åka till Sverige och leva på svensk pension istället. Social turism är bra det.

Styrning, Holmbergrapporten – våren 2009
Jo tack, den särskilde utredaren tyckte att det var på sin plats med en avsevärd kvalitetshöjning (rapporten daterad 21 april 2009). Tyvärr så har det exempelvis inom BBM (Besök, Bosättning, Medborgarskap) inte hänt ett smack. Utan vi sitter här med våra olika handböcker, och drösvis med experter som kan skriva romaner om sånt som är ointressant. Och när det händer något viktigt, då gömmer de sig i mängden.

Hantering av de ensamkommande barnen
Samtidigt som EU:s gemensamma institutioner börjar ta itu med att ordna säkra länder, att ordna mottagande etc, och när till och med Norge och Sverige har planer på att bygga barnhem i Afghanistan, så tuffar Migrationsverket på som om ingenting hänt. Barnhandläggarna på asyl kan sitta och skrika sig hesa om hur deras arbetssituation ser ut, för det enda de får från vår GD är en order om att alla ”ensamkommande barn” ska ha PUT inom 3 månader.

Den socialdemokratiska synen på Astrid Lindgren-landet, där alla barn ska få bo, är djupt rotad. Och själv har jag i år haft 35 ansökningar på mitt bord, som sökte på anknytning till sju ”ensamkommande barn” som så sent som i höstas när de fick PUT inte hade en enda släkting i livet. Det var vad de sa då… Och enligt ett besked från Rättsenheten så gör det inget om sådana barn fått PUT på oriktiga uppgifter, de ska ändå få hit sin familj!

Sverige – ett Mecka för identitetslösa och för bedrägerier
Jo tack: när verksamhetsområdeschefen för BBM i egen hög person beordrar personalen att bortse från DNA-reglerna, så rasar det in folk som är några helt andra än vad som sades. Den intresserade politikern kan ju åka på studiebesök till socialförvaltningarna i de största förorterna, så får de det svart på vitt. Gifta som i själva verket är syskon, barn som ingen vet vilka de är, folk som försvinner spårlöst och dyker upp i en annan identitet någon annanstans. Eller så går det som i Högsby, det kostar några miljoner. Och när det visade sig att 500 vietnameser i Halmstad hade glidit in på en räkmacka genom Blunda och Beviljas oerhört skickliga myndighetsutövning (obs ironi), när löpsedlarna skrek ut att Migrationsverket var grundlurat, hände det då någonting alls? Det finns i alla fall inte en enda rad om det på vårt eget verksnät. Så det är väl business as usual.

Barnäktenskap, och barn som tas från sina vårdnadshavare i andra länder

Det finns just nu en utredning på gång om det här med barnäktenskap, som regeringen presenterade den 20 maj i år, eftersom det bara blir värre och värre det här med ungdomar i Sverige som ska giftas bort mot sin vilja. Ett litet råd till regeringen: Ni kan korta ner den utredningstiden avsevärt genom att skicka utredarna till Migrationsverket.

Personalen får inte ens någon utbildning i familjerätt, bara ”så här är det tjipp tjopp”. Det finns till och med verksamhetsområdeschefer som tror att det här är ett fält för ”tyckande”. Ungefär att det går att göra en ”bedömning” av om en 17-åring är omyndig. Det ska ni förresten veta, att älsklingsordet för höga chefer som vill undgå ansvar på verket är att säga ”jag har gjort en bedömning”. Eftersom potentaterna inte ens förstår sig på vad bevisgrader är för något så menar de i själva verket att ”jag har kommit med en gissning, en gissning som jag kan vrida åt det håll som passar mig om jag skulle hamna i blåsväder”. Och om någon ställer följdfrågan om vad den där bedömningen egentligen grundar sig på, så kommer eventuellt följdsvaret: ”Öööh, bedömning”.

Försörjningskrav – diskriminerande
Det var precis vad vår GD tyckte i remissrundan (Dnr 122-2008-5, daterat den 9 mars 2009). Och nu framför hans ”experter” att om de få procent som är berörda inte uppfyller kraven så kan vi alltid titta åt ett annat håll. För det är ju diskriminerande…

Är Migrationsverket med i EU?
Svar nej, för Rättsenheten vet inte ens hur lagstiftningsproceduren ser ut, eller hur en vanlig dom är skriven. Ingen där har uppgift att bevaka något. De struntar i det, därmed basta. De har så mycket med visionen att göra så de hinner inte. Så BBM:s egen ”Expertenhet” – som kallas för Elefantkyrkogården – sitter och gissar istället.

 

mvh Ceasar

 

DN, DN, Sydsvenskan, Sydsvenskan,Sydsvenskan, Sydsvenskan, SVT, SVT, SVD, SVD, e-kuriren, GP, GP, GP, GP, DN, Aftonbladet, Sydsvenskan; SVD, Sydsvenskan, Skånskan, Expressen, SVD, SVD ledarblogg, DN, DN


Kommentarer
Postat av: PP

Det är så ignorant att inte ställa krav på de som vill komma in till Sverige. Eller att luckra upp reglerna.

Migrationsverket är en skandal och sanslöst dåliga och ineffektiva - och ingen har intresse eller kurage att göra något?!

2010-06-13 @ 12:43:06
URL: http://www.politisktinkorrekt.info
Postat av: Davinci

Jag skäms, för jag hade kompisar och släkt ifrån Italien. Han som bodde ovanför mig hotar mig hela tiden funderar på att skaffa mig ett medborgargarde, har blivit hotad och förföljd,sedan 1995, då de nya landet reste sig. Har varit hos polisen tusentals gånger men inget händer.MVH 1987.

2010-06-13 @ 22:20:56
Postat av: Lombardi

Jag tror det är så att alla anställda på Migrationsverket är lönebidragare och de vill vara solidariska med alla andra som också vill leva gott på lönebidrag. Därför blir det stora öppna famnen till likasinnade. Brothers in arms, som Mark Knopfler sjöng.

Det är ju så många behövande i världen. De kan inte sköta sina affärer hemmavid, så låt dem komma hit och fortsätta sitt beteende. Varför ha exotiska resmål som stenkastande ungdomar på Västbanken, när de finns bakom husknuten i närmsta getto.

Tack alla riksdags- och kommunalpolitiker sedan 20 år. Tack alla som röstade på dessa idioter, om och om igen. Tack för att ni blundade eller lät bli att handla.

2010-06-15 @ 16:10:37
Postat av: Ceasar

Hej Lombardi,Om du kikar in på mitt senaste inlägg från Merit Wager eller besöker hennes blogg http://meritwager.wordpress.com/Det är många som jobbar med denna frågor på Migrationsverket som är mycket negativa till den politik och inte minst tillämpningen av reglerna. De tvingas att släppa in bedragare i parti och minut.Hjälp dem genom att sprida informationen om de stora missförhållanden som finns.Tack för din kommentarCeasar

2010-06-15 @ 22:40:55
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0