Blogg listad på Bloggtoppen.se

Politiker som inte gillar demokrati - längre?

Idag hade Sveriges Radio ett program som handlar om att Socialdemokrater och Moderater vill stänga ute Sverigedemokraterna från inflytande i politiken om de skulle väljas in av folket till kommunfullmäktige.

Man hänvisar till att Sverigedemokraterna inte står för samma syn på människovärdet som de övriga partierna och därför kan toppolitikerna från de stora etablerade partierna tänka sig att helt stänga ute SD.

Hela vår demokrati är uppbyggd kring att folket väljer sina repressentanter som bäst kan verka för åsikter som ligger nära en själv. När då etablerade politiker  säger att de inte kommer att respektera folkviljan vad ska vi då göra?

Nä det är nog så att våra politiker gillar bara demokrati när man tycker likadant som dem, om vi däremot har en annan åsikt då minsann ska vi motarbetas. Jag antar att de gillade den demokratiska process som ledde fram till deras valavlönade kneg då de själva blev valda?

Folkviljan? Ähh det skiter ju de i men människovärde lät ju intressant. Menar de kanske att om vi var värda lika mycket som de är, då skulle vi respekteras som väljare?

Snälla Sossar och Moderater, berätta för mig hur jag ska bli värdig.

/Ceasar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0