Blogg listad på Bloggtoppen.se

Hedersvåld & Våldtäkter

I ett flertal diskussioner jag har varit inblandad i de senaste veckorna så har debatten handlat om den enorma överrepresentation inom brottskategorien våldtäkter som vissa invandrargrupper gör sig skyldig till.

Jag tror att debatten kommer accentueras ytterligare i och med Sverigedemokraternas initiativ med att begära ut samtliga våldtäktsdomar från tingsrätten. Vi kommer då få tillgång till både antal våldtäkter men också typen av våldtäkt och kanske också graden av råhet vid våldtäkten.

Idag 12/8 rapporterar svd: Hittills i år har antalet anmälda våldtäkter i landet ökat med 25 procent jämfört med förra sommaren.

Häromdagen hade jag en diskussion tillsammans med andra med riksdagsmannen Johan Linander (C) som precis erhålligt pris internt hos Centern för sitt arbete för jämställdhet och specifikt för mäns våld mot kvinnor.


Förnekelse strategi:

"Det finns forskning som visar att invandrare (där ingår även svenska medborgare med invandrarbakgrund) är överrepresenterade, men precis som vi debatterat tidigare så är den överrepresentationen marginell i förhållande till mäns överrepresentation i förhållande till kvinnor och ungas överrepresentation i förhållande till äldre. Märkligt nog vill bara Sverigedemokraterna fokusera på den överrepresentation som är minst."

(Notera här att i Oslo så är 100% av överfallsvåldtäkterna utförda av "icke-västliga" invandrare)


Genom att ex fastslå att män är mer överrepresenterade i förhållande till kvinnor än vad vissa invandragrupper gör sig skyldiga till så tycker Linander uppenbarligen att diskussionen bör ta slut här!

Jag har frågat Linander flera ggr följande: - Eftersom män är kraftigt överrepresenterade vid brott så är det självklart att vi ska rikta strålkastaren mot män. Får jag också tillägga då att inom gruppen män finns vissa grupper som är kraftigt överrepresenterade så låt oss rikta ljuset även mot dem. Är det fel?

Är det inte relevant att belysa vilka som oftast utför en viss typ av brott?
Varför tror du att jag som man skulle ta illa upp av exempelvis statistik som säger att män misshandlar i högre utsträckning än kvinnor?

Under tiden som förnekare som Linander får husera och tom erhålla pris för sin förnekelse drabbas kvinnor i detta land. Kvinnor skändas och våldtas och är inte på ngt sätt avhjälpta av det faktum att det finns riksdagspolitiker som kämpar så hårt för att inte hänga ut riskgrupperna. Ingen särskild insats riktad mot högriskgrupperna är således möjlig.


Hedersvåld


Vi hade för ett par år sedan exakt samma debatt gällande hedersmord och hedersförtryck där ledande politiker och utredare kämpade med exakt samma argument för att inte skuldbelägga särskilda grupper.

Till slut var det nog invandrare själva som stod upp mot etablissemanget och sa ifrån. Ungefär med samma argument som ovan vid våldtäkterna. Förnekarna ville inte ens erkänna att det är väldigt ovanligt med "hedersförtryck" inom Svenska familjer, utan man sa det är män som utövar sin makt över kvinnorna.

Eller som förnekare nr 1, Mona Sahlin sa:

"Vi får aldrig acceptera talet om hedersmord. Ingenting bevisar att våldet mot unga kvinnor är kulturellt betingat. Det handlar endast om mäns våld mot kvinnor..."

Så här skrev Pernilla Oius doktor i humanekologi på Malmö högskola

"Vi vet och vi kan och vi fortsätter att utreda och utvärdera, men ändå sker mycket lite förändring. Varför? Jag menar att det handlar om en bristande politisk vilja att ta tag i problemen i grunden. Jag tror att rädslan att "peka ut" vissa grupper och att problematisera "de Andras" traditioner, kultur och moraluppfattningar blockerar oss från att göra lyckade sociala interventioner. Debatten har också drabbats av ett ideologiskt ställningskrig kring huruvida det är ett kulturspecifikt våld eller bara en omskrivning av ett universellt våld av män mot kvinnor för att demonisera "den Andre".

Hedersrelaterat våld är ett våld utfört av ett kollektiv av både män och kvinnor, utfört mot enskilda individer, män eller kvinnor, som bryter mot gruppens normer. För att komma tillrätta med hedersproblematiken måste vi se och adressera kollektiven."

Linander och hans fans kommer att få stå vid skampålen på precis samma sätt som Mona Sahlin. Sveriges feminister borde skämmas livet ur sig i sin påstådda kamp för jämlikehet!

Deras krypande för ockulta seder och vidrig kvinnosyn för aldrig lämnas oemotsagt.


Intressant vad lite som krävs för att få utmärkelser i centerpartiet!

gd
expressen
dn

dn, dn,
dn, dn, dn, dn, dn, svd, svd, svd
svd, svd, svd
expressen, blt, gp, gp,
gp,
sydsvenskan

Kommentarer
Postat av: H.M

Det förvånar mig inte ett dugg, och det kan inte skyllas på invandring etc.

Läs bara hur det vanligtvis låter på forum och bloggar från också svenska män i våldtäktsfrågan så kan detta knappast förvåna någon. Minns bara Hillegrensdebatten förra året, där han stöddes av de flesta kommentatorer.

Klart som f*n att våldtäkterna ökar ifall attityden är tillåtande.

Hur det låter när grabbar pratar med varandra och hur man uppfattar det ”tysta” stödet män emellan gör mer för att ändra attityder än vad några pekpinnar från regeringen kan göra. Män har en enorm makt att förhindra våldtäkter bara genom att ta avstånd, men det ses tyvärr som ett kvinnoproblem och då lämnas det åt kvinnor att försöka freda sig bäst de kan.Det är inte samma sak som att säga att alla män är våldtäktsmän, men att synliggöra mäns möjligheter till att skapa förändring är en nödvändidhet.

2010-08-12 @ 22:18:29
Postat av: Karl Svensson

http://www.aftenposten.no/english/local/article190268.ece100%???

2010-08-12 @ 23:13:53
Postat av: Ceasar

Hej Karl,Jag skrev överfallsvåldtäkter och som jag vid upprepade ggr rapporterat har jag också källhänvisat till statistiken. En film kanske kan vara på sin plats med Oslos Polischef, sedan denna film har ytterligare 20 st överfallsvåldtäkter anmälts och fortfarande är siffran 100%.Se video: http://www.youtube.com/watch?v=CaAjUA2DJ9c&feature=related

2010-08-13 @ 00:43:23
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/
Postat av: Ceasar

@H.M: Vad är det du menar egentligen? Menar du att det finns ngn form av överenskommelse generellt mellan män där våldtäkter är ok?Jag har ingen aning vad du får den uppfattningen ifrån, faktum är att jag nog tror att våldtäkter är bland det värsta män kan tänka sig. Få saker upprör så mkt som tanken på kvinnor som skändas bland vanliga svenska män.

2010-08-13 @ 00:49:51
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/
Postat av: pensionär

När man är pensionär minns man väl ens barndoms och ungdoms Sverige - rena idyllen. Utan tusentals våldtäkter, gruppvåldtäkter, hedersmord, mystiska balkongstörtningar av kvinnor, knark och KO droppar m.fl. På den tiden fanns ett numera okänt ord: kvinnofriden.

Jag vet i alla fall vilket parti som jag skall rösta på snart. Det behövs inte bara friska vindar i riksdagen utan ett ordentligt korsdrag. Politikerna måste begripa att det är slutsnackat och handling behövs.

2010-08-13 @ 08:27:48
Postat av: marianne

De är skrämmande och grymma i islamländer, ska vi verkligen låta dem invandra till

sverige?? De är ju alltför primitiva!

2010-08-13 @ 10:13:35
Postat av: S-E Karlsson

Hej,hej om någon som skriver på denna blogg är hörselskadad så kan du/ni gå in på youtube och titta på Jimmies 3 valfilmer dessa har numera SD-television satt text till för att hörselskadade och döva också ska kunna ta till sej vad Jimmie säger !

Superbra SD television ! Har kollat dom andra parternas valfilmer ingen är textad ännu så länge ,

så där har SD en stor stjärna !!!! Mvh Sven-Erik Karlsson SD Högsby .

2010-08-15 @ 14:35:14
Postat av: Ruben

Invandrare är något överrepresenterade i brotssstatistiken.Lågutbildade är mer överrepresenterade, Sverigedemokrater är överrepresenterade och framförallt: män är sjukt överrepresenterade.För övrigt: Ni i SD är en skam för Sverige

2010-08-20 @ 00:38:40
Postat av: Ceasar

För det första är det inte särskilt intressant att påtala hur "invandrare" är överrepresenterade då de egentligen blir rätt missvisande.En del invandrargrupper är inte alls särskilt benägna att begå brott oavsett vilken socioekonomisk bakgrund de har.En del andra invandrargrupper är sjukt, notera sjukt överrepresenterade inom grov våldsbrottslighet och däribland våldtäkt.Sverigedemokrater är modiga människor som trots spott och spe vågar försvara din och andras rätt till yttrandefrihet och demokrati.

Slutligen i jämförelse med andra partier så är Sverigedemokrater inte mer straffade.

2010-08-20 @ 02:06:05
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0