Blogg listad på Bloggtoppen.se

Sila mygg och svälja Islam

I den svenska debatten så kännetecknas ofta kvinnors situation i Sverige såsom ett deltagande i en strukturell diskriminering. Till stor del kan man ställa upp på detta inte minst genom den kvarstående skillnaden i lönesättningar mellan kvinnor och män.


Vi har feministiska partier, i själva verket, har vi bara feministiska partier nuförtiden. Alla slåss emot denna strukturella diskriminering och anser den vara fel och åtgärdspaket ska läggas.
Vi har en helt ny typ av yrkeskategori som växt upp i kölvattnet av denna önskan att utjämna orättvisor nämligen genuspedagogerna.
Nuförtiden kan vi inte ha undervisning utan att genusperspektivet skall kartläggas och riktlinjer skall beivra att pojkar och flickor lockas in i könsmaktsordningen:-)Samtidigt som Sverige nog får sägas vara extremt måna om att utradera alla skillnader som finns och har funnits mellan män och kvinnor så växer sig Islam starkare för varje år i vårt land.
Hur ser feministerna på Islam? Hur ser genuspedagogernas analys ut av Moskéers utbildning av muslimer?Är samhället drabbat av någon form av konflikt mellan ivern att uppnå jämställdhet mellan könen och ett vurmande för Islam? Skall Islam undvikas från att kritiseras?


Inte finns det väl några andra företrädare än muslimska som så lättvändigt kommer undan med:


Ett axplock:


- Kräva att kvinnor skyler sig
- Anse att det är ok att slå sin fru
- Könsstympa sin döttrar och söner 
- Anse att en muslimsk kvinna endast får gifta sig med en muslimsk man
- Anse att ett vittnesmål från en kvinna är värt hälften av en mans
- Kvinnor ärver alltid hälften så mycket som en man
- En man får gifta sig med upp till 4 kvinnor om han kan försörja dem.
- En kvinna får inte gifta sig med flera män.


Visserligen brukar man ju hävda att de flesta muslimer inte lever efter dessa regler och dessa brukar oftast beskrivas som vanliga muslimer. Vanliga muslimer lever inte såhär, de står på barrikaderna och kämpar mot förtrycket tillsammans med feministerna.Eller? Nej det gör de inte, för de som aktivt motarbetar dessa sjuka regler kommer inte att betraktas som riktiga muslimer. Det finns inte någon muslimsk ledare som tar avstånd såklart, detta är delar av Sharia lagstiftningen, det är guds lag. En muslimsk ledare som motsätter sig Guds lag blir inte långvarig.

Vad är feministernas ursäkt?
Eller rättare sagt vad är din ursäkt? I debatten idag är du synnerligen drabbad av fobi vid ifrågasättande av Islam.
Du kanske dessutom blir kallad rasist. Eller varför inte Nazist? En Nazist vill man ju inte vara så det är bättre att man säger att "alla muslimer vill inte ha sharia" inte ens de flesta!
Så kan vi glömma bort att på riksdagslistan för Centern hade vi Mahmoud Aldebe som krävde muslimska särrättigheter för muslimer.

Vi har Mehmet Kaplan från Miljöpartiet och vi har Waberi Abdirisak från Moderaterna.

Dessa sitter snart i riksdagen allihop gott folk! Nej just ja inte Aldebe, han fick ju avgå eftersom det var hans underskrift på begäran om särlagstiftning. Men Waberi då? Han tycker det är ok att muslimer får slå sin fru.

Han är OK, det flyter enligt Moderaternas nya visaVilken ynkedom!dn, dn, dn, dn , dn, dn , dn, dn, dn, svd 
svd  

svd, svd, svd, svd
gp, gp, gp, gp, gp, gp
expressen, expressen, expressen, expressen, expressen, expressen, expressen, expressen
st, st, unt, unt

Kommentarer
Postat av: Robert

Jag har inte mycket att tillägga, vill bara säga att det är skönt att någon vågar påpeka hur åsiktsrädda vi svenskar har en tendens att vara.Man vill ju inte trampa någon på tårna... :-PJag är varken rasist, nazist, fascist eller främlingsfientlig. Men jag vågar stå för att jag anser att islam är en kvinnoförtryckande medeltida religion som faktiskt är skadlig för en vettig samhällsstruktur.Ha det! :-)

2010-08-20 @ 17:23:18
Postat av: Ceasar Andersson

Ingen av de epitet du tar upp borde kunna användas om man invänder emot grupper som tycker det är OK att slå sin fru.Borde räcka med lite vanligt hyfs.

2010-08-20 @ 17:31:56
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/
Postat av: tim

Mycket bra!, precis som som 1:a inläggets skribent skriver så är vi fega och åsiktsrädda i det här landet... tuffa till er nu och räta ut ryggen! Jag vill inte leva i ett land där islam tar över!!

2010-08-20 @ 17:56:04
Postat av: Sofie L

Håller med i det du skriver. Varför är vi så rädda så vi blir mesiga. Islam är en medeltida religion som innehåller mycket kvinnoförtryck, vi måste kunna diskutera vad detta innebär i vårt samhälle utan att kallas rasister.

2010-08-20 @ 18:22:15
Postat av: Christian

Jag tycker också att det var bra skrivet. Det är för jäkligt när man inte kan få komma med argument utan att få en stämpel man kanske inte förtjänar på sig. Jag är inte rasist på något sätt. Min kusin är halvarab och min flickvän jugoslav. Oavsett detta så skulle folk peka finger åt mig och kalla mig rasist/nazist/facist om jag skulle säga något ofördelaktigt om utlänningar eller islam. Sorgligt...

2010-08-20 @ 18:31:52
Postat av: Fru Sikander

Läs denna artikeln på samma tema - riktigt bra!!"Jimmie, Gudrun och äkta feminism"http://politisktinkorrekt.info/2010/08/20/jimmie-gudrun-och-akta-feminism/

2010-08-20 @ 19:11:50
Postat av: Rachelle

För det första så är könsstympning inget religiöst utan kulturellt. För det andra så är det inte alls OK att slå sin fru utan en man ska behandla sin fru väl för att vara en god muslim, annars är han bara en sjuk man som råkar vara född till muslim. MEN! Jag hålller absolut med dig om att det finns detaljer inom islam som borde reformeras precis som det var inom kristendomen och vilken annan religion som helst. Religioner överhuvudtaget ska aldrig följas fundamentalistiskt. Men det betyder inte att islam och muslimer ska bli samhällets svarta får. Snart får vi väl en ny Hitler som vill utrota alla muslimer. Har människor inte kommit längre än så?

2010-08-21 @ 13:11:56
URL: http://rachellee.blogg.se/
Postat av: Lasse

Rachelle. Citat: "För det första så är könsstympning inget religiöst utan kulturellt". Det är ju möjligt att det är så inom islam men åtminstone inom judendomen, till vilket Koranen till viss del är ett plagiat, anses att omskärelse av pojkar symboliserar Abrahams förbund med Gud. Så någon relation till religion har det allt. Till skillnad mot könstympning av flickor. Citat: ”För det andra så är det inte alls OK att slå sin fru”. Citat ur Koranen, Fjärde Suran Kvinnorna, vers 38: ”Männen vare kvinnornas föreståndare på grund av företräde Gud givit somliga framför andra…. . Och vad dem beträffar av vilka I frukten uppstudsighet så varnen dem, skiljen dem frän bädden och agen dem”. Citat: ”Råkar vara född till muslim”? Att vara muslim är lika lite ett genetisk påbrå som att vara kristen. Citat: ”Jag håller absolut med dig om att det finns detaljer inom islam som borde reformeras precis som det var inom kristendomen och vilken annan religion som helst”. Islam, eller för den delen även judendomen, kan inte reformeras som skett med Nya Testamentet och kristendomen, enär Koranen av muslimer anses vara Guds ord till Muhammed och direkt nedtecknade.

2010-08-21 @ 19:48:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0