Blogg listad på Bloggtoppen.se

Medias pressetiska apartheid - af Julia Caesar

af Julia Caesar © från den eminenta bloggen snaphanen :


I Sverige är det bara svenskar som begår brott. Åtminstone om man ska tro massmedia. Svenska media praktiserar pressetisk apartheid, det vill säga rasåtskillnad i brottsrapporteringen. Svenska och invandrade brottslingar behandlas olika. Bilder på invandrade kriminella vitpixlas, signalement publiceras inte, etnicitet döljs. Genom en godtycklig och ängslig tolkning av de pressetiska reglerna skyddar media grova brottslingar.

 

Dessutom mörklägger man följderna av en massinvandringspolitik som har gått överstyr och skyddar politikerna från att ställas till ansvar för ett gigantiskt politiskt fiasko. Det är ett förhållningssätt som inte är juridiskt straffbart. Men moraliskt faller ansvaret mycket tungt på press, radio och TV för en journalistik som inte längre går att försvara.

 

Invandrare är kraftigt överrepresenterade i brottsstatistiken. Det är inte en åsikt. Det är fakta. Två stora undersökningar från statliga Brå (Brottsförebyggande Rådet),”Invandrares och invandrares barns brottslighet, 1996:2” och ”Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet, 2005:17” visar att invandrare generellt är överrepresenterade i brottslighet med drygt 100 procent. När det gäller grövre brott som mord, dråp och misshandel av obekanta är invandrares överrepresentation 400-500 procent. Vid våldtäkter är den 450 procent.

 

Av dem som dömdes för grova våldsbrott i Svea Hovrätt 2002 var 85 procent utlandsfödda eller har utlandsfödda föräldrar. Det visar en undersökning av domar i Svea Hovrätt det året som på uppdrag av Brottsoffermyndigheten gjorts av Ann-Christine Hjelm, doktor i juridik och universitetslektor vid Karlstads universitet. (Ann-Christine Hjelm: ”Är kulturgenererad grov brottslighet myt eller verklighet?” 2006.)

 

Invandrare är ingen enhetlig grupp, och de allra flesta invandrare begår inga brott alls, medan andra gör det i mycket stor omfattning. Störst överrepresentation har invandrare från Chile samt från muslimska länder som Algeriet, Irak, Libyen, Marocko och Tunisien. Minst brott begår invandrare från västra Europa, Sydostasien, USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland.

 

Politiskt styrd forskning


Sedan Brå gav ut sin första rapport 1996 har Sverige beviljat permanent uppehållstillstånd till mer än 700 000 invandrare. Framför allt har invandringen från muslimska länder ökat mycket kraftigt. Den som tror att en invandring av den storleken inte påverkar brottsligheten räcker upp en hand. Somalier – den största grupp invandrare som tas emot i Sverige, med en ökning med 70 procent sedan förra året – och irakier klättrar snabbt uppåt i våldtäktsligan. Den grova brottsligheten ökar i en omfattning som borde hålla regering och riksdag sömnlösa om nätterna.

 

Men hela sanningen kommer vi inte att få veta. Bortsett från rapporterna 1996 och 2005 upphörde Brå redan 1994 med att ange brottslingars etnicitet i sin statistik. Och när en person har fått svenskt medborgarskap räknas han/hon som ”svensk”. Brå – i folkmun kallat Brottsförnekande Rådet – bedriver en tillrättalagd och hårt politiskt styrd verksamhet. Myndigheten släpar fortfarande på reminiscenserna av den sanslösa flumkriminologi som växte fram under 1960-talet och sköter sitt uppdrag som i vilken diktatur som helst – man ger sittande regering vad den vill ha. Alla sittande regeringar vill ha lugnande besked om att tillståndet i landet är gott, att brottsligheten inte alls ökar, att vi inte ser några oönskade följder av en ansvarslös invandringspolitik. Kort sagt: vi lever i den bästa av världar. Och Brå levererar.

 

Forskningen har upphört


Sedan den senaste Brå-studien 2005 och Ann-Christine Hjelms undersökning 2006 har inga ytterligare undersökningar gjorts om brott kopplat till gärningsmännens etniska ursprung. Forskningsområdet ses som ”känsligt” och ”kontroversiellt”. Kejsarens nya kläder-syndromet vilar tungt över landet. Vi ska låtsas som om alla är lika – fast alla vet att invandrare är mycket mer benägna att begå brott än infödda svenskar. Fakta om massinvandringens konsekvenser för Sveriges invånare i form av en ökad och allt brutalare kriminalitet är icke önskvärda.

 

Läs hela artikeln vidare på snaphanen

dn, dn, svd, svd, expressen, arbetarbladet, arbetarbladet

ekuriren, ekuriren, ekuriren, ekuriren, dn, skanskan, dn, svd, svd

expressen, expressen, expressen, expressen, expressen, gp, gp, gp, gp, gp, gp, svd

dn, dn, dn, svd, svd, sydsvenskan, sydsvenskan, sydsvenskan, sydsvenskan, sydsvenskan, sydsvenskan, skanskan, skanskan, skanskan, skanskan, skanskan, skanskan, smp


Kommentarer
Postat av: Jonas

Oerhört välskriven och faktabaserad blogg! Synd att man, i dagens dikatur, blir kallad rasist och nasist för att man tar upp ett samhällsproblem...

2010-07-25 @ 20:57:36
Postat av: Ceasar

Tack Jonas,Glöm inte att läsa hela denna artikel på snaphanen.dkOch ännu viktigare sprid till flermvh Ceasar

2010-07-25 @ 22:54:35
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/
Postat av: Pappan

Tack, jag skall länka till denna artikel.i smärta och sorg,Pappan

2010-07-25 @ 23:38:07
URL: http://murslev.blogspot.com/
Postat av: christian ond

Välskrivet? Va? Nej välvinklat kanske. Det finns en undersökning som visar att människor som lyssnar på mycket radio i högre grad lider av psykiska sjukdomar än folk som inte lyssnar på radio. Att detta beror på att människor med psykiska sjukdomar har tid och tillfälle att lyssna på radio, det framkommer inte.I din text fattas också hönan och ägget och blir istället äpplen och päron. Du smutskastar människor från olika nationaliteter men utelämnar helt och hållet VARFÖR dessa människor är benägna att begå brott. Sån här är rasismens retorik: man tar med delar av fakta att stödja sig på och utelämnar fundamentala beståndsdelar för att vinna billiga retoriska poäng och sedan säger man att man inte är rasist. Patetiskt, sorgligt, okunnigt och absolut 100% ren dynga är vad du har skrivit.

2010-07-26 @ 02:23:58
Postat av: Jonas

Christian ond:Så bara för att man har en anledning till att begå brott och vara kriminell, så är det lugnt?

Knappast va?

2010-07-26 @ 07:38:54
Postat av: Svensk

Textens avsikt är (väl?) inte att belysa varför invandrare begår fler grova brott än svenskar, utan bland annat det faktum att BRÅ levererar den info som beslutsfattarna vill ha. Att invandrare är mer benägna att begå gruppvåldtäkter är till exempel allmänt känt, men det är inte det som texten i första hand handlar om. Här tycks du blanda ihop äpplen och päron.Det är inte heller att smutskasta andra människor om man redovisar fakta, såvida man inte redovisar fakta just i avsikten att smutskasta. Men om man däremot blundar för fakta är det väldigt svårt att hitta lösningar på de problem man hittat, så då måste man göra som svenska regeringar gjort, det vill säga förneka problemet genom att titta bort. Om man inte vet varför människor som lyssnar mycket på radio har högre benägenhet att få psykiska sjukdomar, kan man heller inte angripa problemet.

2010-07-26 @ 08:31:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0