Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ett rättsväsen i spillror

Jag är ingen jurist ej heller skolad inom juridiken och kan således inte bedöma bevislägen i enskilda fall och såklart inte kopplingen till olika straffpåföljder i det svenska rättssystemet.

Men om vi pratar om rättsuppfattning hos det svenska folket tror jag att jag likt väl som andra kan vittna om en stor diskrepans mellan vad som utdöms i påföljd och vad gemene man finner vara lämpligt.

Ta följande exempel och bedöm själv

Exempel 1

NYKÖPING. Den gruppvåldtäkt som ägde rum på vandrarhemmet i Nyköping i början av mars och som Politiskt Inkorrekt skrivit kort om tidigare har nu fått sitt rättsliga efterspel. Fyra män stod åtalade, men endast två av dom dömdes för själva våldtäkten. Dom två andra dömdes för att ha underlåtit att ingripa och att larma polis.

Enligt åklagaren har de fyra männen befunnit sig i samma rum under övergreppen. De ska var och en ha förgripit sig på flickan, medan övriga skrattade och kommenterade. Enligt åtalet förhindrade de henne att klä på sig och gå därifrån. En av männen misstänks även för övergrepp i rättssak då han ska ha hotat flickan till döden om hon vände sig till polisen. Flickan har en ADHD-diagnos och går på särskola.

För grov våldtäkt döms:

Ahmed Abdirahman Deria, född 19890502 och medborgare i Somalia, till tre års fängelse.

För våldtäkt och grov våldtäkt döms:

Vahid Nowrouzibalvani, född 19911031 och medborgare i Iran, till tre års fängelse.

För underlåtenhet att avslöja grov våldtäkt döms:

Ahmed Abdirahman Abdulle, född 911023 och medborgare i Somalia, till skyddstillsyn med samhällstjänst 80 timmar.

För övergrepp i rättssak, underlåtenhet att avslöja grov våldtäkt och våldtäkt döms:

Barzan Nawrouzi, född 19840914 och medborgare i Iran, till 6 månaders fängelse.

Ett avsevärt skadeståndsbelopp utdömdes också, men i Abdulles och Nawrouzis fall ogillade domstolen åklagarens yrkande på medhjälp till grov våldtäkt. Minimistraffet för grov våldtäkt som två av gärningsmännen dömdes för är fyra år, men med hänsyn till deras ungdom sätter domstolen straffet till tre år. Hur länge brottsoffret kommer att via sitt lidande straffas framgår inte av domen… Ingen av gärningsmännen döms heller till utvisning.

Exempel 2

BORÅS. Den 16-årige somaliske praktikanten var bara tillfälligt på förskolan. Där ska han ha tagit med sig en femårig flicka in på en toalett och stoppat sitt könsorgan i munnen på henne. Efteråt grät flickan och berättade för en anställd praktikantens övergrepp.

Borås tingsrätt dömde

Sharmarke Ahmed, 16 år, för våldtäkt mot barn till 130 timmars samhällstjänst. Han fick även betala 85 000 kronor i skadestånd till flickan.

Förhandlingen

Under rättegången nekade Sharmarke Ahmed men tingsrätten konstaterade att flickan berättat trovärdigt om övergreppet för flera olika personer oberoende av varandra. Sharmarke Ahmeds version var ganska svävande och han kunde inte förklara varför han hade gått med flickan in på toaletten.

Sharmarke Ahmed anhölls först, men placerades senare på ett behandlingshem för vård. Både han och hans familj motsatte sig att han skulle få ungdomsvård. Med hänsyn till hans låga ålder och att han är ostraffad bestämde tingsrätten istället att han skulle få utföra samhällstjänst.

Ett mycket lågt pris för en hänsynslös kränkning och ett hån mot en försvarslös liten flicka.


Ovanstående tolkningar är hämtade från Politiskt Inkorrekt och efter att ha kikat igenom domarna förefaller deras beskrivning var helt korrekt.

Dessa svin får inte bara väldigt låga straff, de får dessutom vara kvar i Sverige??? Det är förutom att vara ytterligare en kränkning mot de två flickorna ovan också ett tecken på ett totalt haveri i rätten att värna vårt land.

Dessa äckel skall givetvis inte spendera en dag efter sitt straff någonsin i Sverige igen!

Rättsuppfattningen bland det svenska folket skiljer sig så markant från vad som utdöms i påföljd att det i sig är en fara för rättsäkerheten i vårt land. Som en god vän sa till mig gällande just detta: "Det handlar inte bara om att vårda förövarna det handlar också om att se till att det är rimliga påföljder som avhåller mig från att ta lagen i egna händer."

Mycket klokt resonemang och givetvis fullt sant. Om vi inte gav straff överhuvudtaget skulle betydligt fler se till att rättvisa skipades.

Vilken straffpåföljd borde etablissemanget ha förtjänat eftersom de indirekt stöttar detta genom massinvandringen och direkt genom att inte ens reagera mot dessa patetiska straffpåföljder och sedan som grädde på moset så ska deras "asylrätt" i Sverige även framgent vara oförändrat.

Ställ Er frågan själva, har dessa personer förtjänat vårt skydd och omhändertagande i Sverige?


Ceasar!

DN, DN, DN, Aftonbladet, ST, Dagbladet, SVD


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0