Blogg listad på Bloggtoppen.se

Merit Wager fördömer dagens politiker och journalister

Merit Wager skrev igår en klarsynt artikel som publicerades på debattsajten Newsmill. Min reflektion är att jag håller med om allt i innehållet i hennes artikel dock inte med inledningen.

Jag är dock lite kluven, frågan är nämligen: hade Merit blivit publicerad om vi bytte ut en enda mening i hennes inledning till: - Jag hoppas jag får rätt!

 

Det vill säga allt skrives likadant men hon uttrycker då den logiska viljan att göra ngt åt saken, att skicka en tydlig signal tillsammans med alla andra som idag kommer rösta på Sverigedemokraterna.

Men som sagt hade hon skrivit så hade hon inte blivit publicerad i vårt förtryckta medieklimat.

Läs själv vad tidigare utsedda Medborgarnas flyktingombudsman har att säga och jämför vilket parti som tydligast adresserar de problem hon så träffsäkert beskriver.

 

Efter att jag nu trycker på publiceringsknappen för detta inlägg så gör vi i min familj oss redo för att gå och rösta.

 

Jag röstar mot förtrycket  , jag röstar för demokrati

 

Jag röstar på Sverigedemokraterna!

 

 

"I morgon kväll står det klart om Sverigedemokraterna, SD, tar plats i Sveriges riksdag. Min gissning är att det kan bli med uppemot 8 procent. Hoppas att jag har fel. Men om nu SD från och med måndag är ett riksdagsparti, då är det direkt stötande om de etablerade partierna fortsätter att, som hittills, bjäbba som småbarn om att de under inga omständigheter kommer att ha något med SD att göra.

 

Det är diktatoriskt och mot alla demokratiska principer att inte respektera folkets vilja. Om SD röstas in i riksdagen av röstberättigade svenska medborgare så kan ju inte de andra sitta och sura i sina sandlådor. Istället måste de ta ansvar för den verklighet som de ingår i och som de själva bidragit till att skapa.

 

Det är till största delen medierna och partipolitiker som bär skuld för att SD med allra största sannolikhet kommer att vara med och styra Sverige i fyra år framöver. De maktblinda "gammelpartierna" har inte haft örat mot marken utan huvudena ovanför molnen eller djupt nere i sanden och har vägrat se och höra vad som pågått bland dem, vilkas vilja de är satta att omsätta i praktiken: folket.

Och när det gäller media så har deras oförmåga (eller ovilja?) att rapportera korrekt och allsidigt om asylinvandringen bidragit till att för alltid förändra den svenska samhällsbilden, så på dem vilar också en betydande skuld.


Genom den tysta, kanske outtalade men ändå existerande, överenskommelsen som verkar råda mellan de nuvarande riksdagspartierna och medierna, har folkets missnöje, irritation, frågor och oro ignorerats. Man kan undra om partiföreträdare och journalister någonsin läser de kommentarer som "verklighetens folk" skriver i kommentarsfälten på nätet varje gång en artikel om asylhanteringen publiceras?

Troligen inte, för om de hade tagit del av folkets åsikter och insikter så hade de varit tvungna att reagera.

 

Det går nämligen inte att avfärda alla dem som luftar sin oro och sin ilska som "rasister" eller "främlingsfientliga". Ändå är det just det som skett, och därmed har folks legitima oro men också ilska stegrats så till den grad att de i desperation i större omfattning än vad politiker och media tror (och i hemlighet, eftersom det politiskt korrekta Sverige inte accepterar det) bestämt sig för att rösta på SD.

 

Det finns människor som tidigare röstat på S eller på något av Allianspartierna som sagt att de inte ens för sin närmaste familj har berättat att de kommer att rösta på SD. Att de egentligen inte alls vill rösta på SD, men eftersom inget annat parti tar deras oro på allvar och det har blivit så lågt i tak i Sverige att man inte offentligt eller ens i relativt slutna sällskap kan lufta sina tankar om den stora invandringen från främmande kulturer, så måste de helt enkelt missnöjesrösta, alltså rösta mot något istället för att rösta för.


Jag har fått otaliga mejl från människor som själva är gifta med utomeuropiska invandrare och som säger att de båda ska rösta på SD för att "de andra partierna är för fega och mesiga och inte ger allsidig information".

De tycker inte att man ska "dalta" med människor som kommer hit och får en fantastisk chans till ett nytt liv, utan man ska ställa krav och behandla alla lika, svenskar som f.d. asylsökande och andra invandrare.

 

De utländska makarna - och andra invandrare som säger sig vilja rösta på SD - säger alla att de upplever det som arrogant och nedlåtande att svenskarna inte ställer samma krav på dem som på "riktiga svenskar". Och att det är fel att det inte ställs hårdare krav på anpassning till samhället och att lära sig språket så fort som möjligt. Det är också på sin plats att påpeka att jag inte hört någon säga annat än att Sverige, givetvis, ska ta emot asylsökande med faktiska, legitima, lagliga, sanningsenliga skäl att få asyl eller skydd.

 

Många asylinvandrare (jag har själv varit ombud åt över hundra asylsökande) säger att vad de hela tiden önskat är att bli sedda som riktiga människor, kapabla och villiga att lära sig och att bli en del av Sverige. Men många har blivit förvirrade av den svenska ytliga "godheten" och har förslöats och förslappats av att allt tar sådan tid och av att det inte ställts tuffare krav på dem.

 

När de sedan - inte tack vare den svenska kravlösheten utan trots den - lyckas ta sig förbi tusen hinder och har jobb och bostad, då lider de av att se hur nyanlända tvingas in i samma kravlöshet som de själva gått igenom. Och eftersom de som anlänt till Sverige i vuxen ålder inte har några som helst naturliga och traditionella bindningar till något parti så ser de SD som ett parti som vill ha ordning och reda i asyleriet.

 

Och de skriver under på att asylinvandringen borde minska, att man ska anpassa sig till det land man har flyttat till, lära sig språket och börja jobba. Det är vad SD säger och det tilltalar väldigt många invandrare.

 

Jag har under de senaste åren talat med ett antal riksdagsledamöter från olika partier. I riksdagen, per telefon, i olika sammanhang där vi stött på varandra och via mejl. Jag har sagt till varenda en av dem, när de fört SD på tal och undrat:

"Vad ska vi göra om de kommer in i riksdagen?" att "ni ska enbart tala om vad ni och ert parti har för politik och vad ni vill genomföra, ingenting annat". Och jag har sagt att "ni måste börja tala klarspråk om den stora och mycket kostsamma asylinvandringen, om bedrägerierna mot och utnyttjandet av myndigheter och skattebetalare".


Alltså tala om fakta, inte påhittade "främlingsfientliga" påståenden. Och tala om alla de faktiska, inte imaginära, problem som en så stor invandring från mycket annorlunda och "främmande" länder för med sig i ett litet land som Sverige.


Riksdagsledamöter och media och andra ska givetvis också tala om det positiva som en reglerad, välfungerande och laglig invandring för med sig, men inte låtsas som om allt enbart är positivt och frid och fröjd när samtidigt ambulanser och brandbilar attackeras och inte släpps fram i invandrartäta förorter, när skolor och butiker bränns ner i vad som kallas "lilla Bagdad" (Södertälje) med en oproportionerligt stor irakisk (kristen) population, när man tillåter att flickor utesluts från aktiviteter och lektioner i skolan i strid mot svensk tradition och läroplan etc, etc.

 

Jag har själv arbetat med saudier, marockaner, egyptier, algerier, tunisier och irakier i tio år och gjort det med öppet sinne och stor anpassning i enlighet med deras traditioner. Jag har även varit asylombud åt irakier, jemeniter, palestinier, iranier, uigurer, kurder och lärt mig mycket om deras kulturer och religion. Underbara människor, tråkiga typer, elaka personer och milda, goda medmänniskor - precis som folk i allmänhet.

 

Vad jag försöker förmedla är att kulturen och religionen faktiskt är annorlunda, ofta tuffare och våldsammare. Många asylsökande har ju flytt från länder och områden just för att våld och grymhet varit vardagsmat. Att tro att de bara kan ta av sig hela sitt gamla liv med allt vad det innebär som om det vore en gammal rock och ta på sig en nya, svenska kläder är oerhört naivt. Det måste man kunna prata öppet om utan att rasistkortet dras fram och åsikts- och yttrandefriheten stryps.

 

Således: anledningen till att SD svischar in i den innersta maktsfären i Sverige, trots sitt i många delar tvivelaktiga och ofärdiga program och trots sin bakgrund, är att partiet har fångat upp allt mer av det som makteliten inte sett eller inte låtsats se eller rentav medvetet försökt mörka. Strutspartier och ohederliga medier får nu skörda vad de sått och bära ansvar för sina underlåtenheter".

dn,dn, dn, dn, dn, dn, dn, dn, dn, dn

dn, dn, dn, dn, dn, dn, dn, svd, svd, svd, svd, svd, svd, svd, svd, svd, expresse, expressen, expressen, expressen, expressen, expressen , svt,   svt, svt, svt, dn, dn, dn,           ekuriren, ekuriren


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0